fbpx

Amika George – Menstruația este (încă) un subiect tabu?

 In YOU inspirat de ei

Credit foto: Facebook

 

Născută în 2000, Amika George este o activistă din Marea Britanie care vorbește despre menstruație în Regatul Unit. Inspirată de un articol în care se preciza că din ce în de mai multe femei în Marea Britanie se luptă în fiecare lună cu indisponibilitatea financiară de a-și procura produsele sanitare de care au nevoie, a început o revoltă.

La o diferență de mai mult de un an, Amika a condus peste 200.000 de protestatari în fața rezidenței primului ministru. Motivul? Lipsa de produse sanitare de care pesoanele aflate la menstruație au nevoie.

ˮDin cauza durerilor menstruale și/sau imposibilității de a-și putea procura produsele sanitare necesare, cum ar fi absorbantele, statistic vorbind, una din zece femei e nevoită să lipsească lunar de la locul de muncăʺ.

În cadrul proiectului ei a organizat proteste cu scopul de a convinge guvernul britanic să ofere studenților și elevilor produsele sanitare de care aceștia au nevoie, fără ca aceștia să fie nevoiți să le plătească. Aceasta a mai scris pentru revista Vogue, referindu-se la influența rolului de activist asupra tinerilor, dar și pentru publicațiile The Guardian și The Telegraph despre cum compromisul guvernului scoțian de a oferi produsele sanitare în mod gratuit către studenții fără posibilități financiare.

Aceasta discuta mereu despre situațiile în care mulți ajung să folosească piese de vestimentație, hârtie igienică sau chiar și același absorbant mai multe zile la rând, fapt care îi expune foarte mult la pericolul de a intra într-un șoc toxic.

Tu ce faci în privința asta?

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?