fbpx

Ce fac cu viața mea?

 In YOU si vocatia pasiunea deci cariera

 

Încă de când suntem mici, se pune această presiune pe noi, de a ne găsi o pasiune pentru un anume domeniu, ca mai târziu să transformăm această pasiune într-o meserie din care să producem bani. Majoritatea părinților își doresc pentru copiii lor să aleagă unul dintre domenile clasice: Medicină, Drept sau Informatică.

Dacă te-ai duce acum la unul dintre părinții tăi și i-ai spune: “Eu vreau să mă fac pictor”, ce crezi că ți-ar spune? Majoritatea părinților o să-ți spună: “Nu te faci niciun pictor că o să mori de foame”. Și este exact la fel cu multe alte meserii. De exemplu: actor, regizor, cântăreț, dansator, scriitor. Toate aceste meserii sunt descurajate de către părinți.

La finalul zilei, cea mai importantă părere este a ta

Prima dată când i-am spus mamei că vreau să mă fac actriță aveam în jur de 13 ani. Luasem această decizie imediat după ce văzusem un film frumos cu o actriță pe care o veneram. Ea mi-a spus, fără să se gândească prea mult: ,,Bagă-ți mințile în cap și apucă-te de învățat! O să mori de foame! Tu știi câte fete sunt actrițe și nu aude nimeni niciodată de ele?” și multe alte chestii care m-au descurajat. Ei bine, părerea mea personală este că trebuie să faci exact ceea ce îți place ție să faci. Poți să asculți părerile tuturor, dar la finalul zilei, cea mai importantă părere este a ta. Șansele să faci bani din ceva ce îți place sunt mult mai mari decât dacă te duci pe ceva ce nu-ți place doar ca să câștigi bani. În general, atunci când faci ceva cu plăcere, o faci mai bine. Munca multă este necesară în orice domeniu. E foarte important ca, la finalul zilei, să fii mulțumit cu ce ți-ai ales să faci.

Ni se pune această mare responsabilitate pe umeri atunci când avem 17-18 ani. Trebuie să alegem de la vârsta aceea ce vrem să facem pentru tot restul vieții noastre. E greu să pui pe cineva care de-abia descoperă cine este și ce îi place să ia o decizie atât de importantă. Știu că e stresant și dificil să iei această decizie. Pur și simplu dă-ți voie să-ți placă ceea ce îți place. Fă ceea ce vrei să faci. Dacă simți că ai făcut alegerea greșită, pur și simplu renunță și fă ceea ce simți că e corect pentru tine. Ai toată viața la dispoziție să-ți găsești un drum care-ți place.

O să termin lista de clișee pe care am scris-o mai sus cu încă un clișeu. Unul care chiar îmi place, îmi dă speranță și mă motivează să fac exact ceea ce vreau.

Viața este mult prea scurtă ca să faci ceva ceea ce nu-ți place. Atât.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?