fbpx

Între 14 și 18 ani

 In YOU cu tine

 

 

 

Multă lume își pune întrebarea ”Care este cea mai frumoasă vârstă a vieții tale?”. Eu aș răspunde cu ușurință că cea mai bună vârstă, sau mai bine zis, cele mai bune vârste sunt 14, 16 și 18 ani.

La vârsta de 14 ani, la început ești foarte bucuros. Poți să iți faci buletin, care este o dovadă a trecerii tale de la copilărie la adolescență, poți să îți pui bani pe card și toată lumea te consideră mai matur. Dar după ceva timp, începi să fii puțin mai derutat de ce este în jurul tău și începi deja să privești lumea cu alți ochi.

Vârsta de 16 ani este preferata mea deoarece este acea parte din viață în care trăiești și afli ce este viața. Să te distrezi, să iubești și să începi noi prietenii. Partea cea mai nasoală, ca să zic așa, este că încep să apară noi conflicte între tine și părinții tăi, deoarece tu vrei să le arăți că ești independent, dar ei încă mai vor să fii ”copilul” lor care ascultă mereu de ei și stă mereu cu aceștia.

La 18 ani deja începi să devii 96,78% independent și să te gândești la alte lucruri în afară de distracții, precum ar fi facultatea sau planurile de viitor.

Adolescența este un lucru magic pe care, din păcate, nu îl ai decât o dată în viață, așa că trebuie să te bucuri de fiecare moment, să-ți imaginezi că adolescența ar fi o floare și cu fiecare secundă pierdută o petală cade. Aceasta trebuie îngrijită și tratată până vine și rândul ei și se ofilește. Dar până atunci ea ar trebui să strălucească asemenea soarelui și să fie rezistentă asemenea diamantului. Și partea cea mai bună este că tulpina, colecția amintirilor din vremea aceea, va rămâne mereu intactă în sufletul și mintea ta.

Recommended Posts
Cum va putem ajuta ?