fbpx

Problemele adolescenților

 In YOU cu tine

Problemele oamenilor încep încă de când sunt mici. Oamenii mereu găsesc ceva care să-i supere sau să-i streseze. Poți întreba pe oricine din jurul tău: ,,Care sunt problemele tale?” și o să înceapă să-ți înșire o listă de probleme care îi supără. Ei bine, la vârsta adolescenței, aceste probleme se dublează, pentru că totul este o mare tragedie la vârsta noastră.

Adolescenții au drama în sânge și dramatizează la maxim majoritatea situațiilor. Zic asta pentru că si eu mă număr printre adolescenții anului 2019 și da, și eu verific dacă băiatul de care îmi place s-a uitat la story-ul pe care l-am pus eu pe Instagram sau dacă mi-a dat like la cea mai recentă poză postată și mă bucur atât de tare atunci când îi văd username-ul la ,,persoane care ți-au apreciat postarea”.

În schimb, dacă nu îi văd numele, mă cuprinde o dezamăgire profundă și încep să mă întreb: ,,Ce s-a întâmplat? Oare mă urăște? De ce nu mi-a dat like pe instagram?”. Când, în cel mai probabil caz, baiatul acela pur și simplu nu a văzut ce am postat eu și în mod clar nu mă urăște.

Problemele în dragoste

Problemele în dragoste din adolescență sunt favoritele mele. Ăsta e momentul să fii cât de dramatic se poate. Deși știai de la început că nu o să rămâi toată viața cu persoana cu care ai fost două luni atunci când aveai 14 ani, tot ai ocazia să plângi și să dramatizezi situația la maxim. Se spune că prima iubire nu se uită niciodată, dar la câte iubiri nereușite și neîmplinite am avut, nici nu le mai știu ordinea.

 

 

Problemele cu prietenii

A doua categorie de probleme favorite din topul meu personal sunt problemele cu prietenii. Aceste probleme pot fi de 3 ori mai nasoale decât problemele în dragoste deoarece, în general, suferi mai mult după un prieten decât după un iubit (eu așa cred). Nu există o regulă după care îți faci prieteni în adolescență. Prieteniile sunt ciudate. Într-o zi râdeți și vă simțiți bine împreună, a doua zi vă certați pe un motiv stupid, iar după o săptămână sunteți din nou cei mai buni prieteni și vorbiți despre orice și oricine. Un lucru pe care l-am învățat eu în puținii ani de experiență pe care îi am este că nu e important să ai nu știu câți prieteni, ci doar 2 sau 3 care chiar te cunosc și te iubesc pentru ceea ce ești. Eu pot spune că am destul de multe cunoștințe. Cunosc mulți oameni, dar îi consider prieteni apropiați pe foarte puțini dintre ei.

Problemele la școală

Aș putea să vorbesc despre câte probleme am eu la școală trei zile și trei nopți încontinuu. Dacă ar fi să-ți definesc ce fel de elev sunt ți-aș spune ăa sunt genul ăla care nu prea iese în evidență cu nimic. Nu îmi place să învăț la biologie, chimie sau matematică și parcă nici istoria, geografia sau alte materii umane nu-mi prea fac cu ochiul. Sunt un copil deștept, dar leneș. Dacă nu-mi place să fac ceva, cel mai probabil nu o să fac acel lucru. Nu sunt nici cea mai bună din clasă, nici cea mai slabă. Sunt undeva la mijloc cu alți nu știu câți copii care nu excelează la materiile pe care le propune școala. Știu că fiecare are un talent anume, doar că majoritatea dintre ele nu sunt promovate de către școală. Poate generația noastră o să schimbe ceva la sistemul educațional din România și o să dăm șansa copiilor ca noi să se dezvolte frumos într-un domeniu care le place. Eu încă mai am speranță pentru noi.

Problemele în familie

Aici nu o să stau să bat câmpii prea mult deoarece știu că este un subiect mai sensibil pentru majoritatea oamenilor. Tot ceea ce trebuie să știi este că toată lumea are probleme în familie, nicio familie nu este perfectă și că nu ești singur. Toate lucrurile o să se așeze așa cum trebuie și totul o să fie bine.

P.S.: Poate, în viitor, o să scoți o carte despre felul în care ai fost traumatizat de către familia ta și o să scoți mulți bani din publicarea ei. Știi cum se spune, tot răul spre bine!

Acestea sunt doar câteva dintre problemele la care m-am gândit, dar oricând pot să mă gândesc la mai multe. Mă pricep foarte bine la vorbitul despre problemele mele minore (accent pe minore).

P.S.2: Știu că mulți oameni au probleme reale care chiar le afectează viața de zi cu zi, iar pentru acei oameni tot ce am de spus este: “Te iubesc și am încredere în tine! O să fie ok. Iar dacă nu este ok, pot doar să-ți zic că viața este exact așa cum o faci să fie. Bucură-te de ceea ce ai și de oamenii pe care îi iubești.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?