fbpx

Wireless

 In YOU cu tine

În traducere, wireless = fără fir, deconectat.

Odată la ceva timp, toți avem nevoie de o zi în care să ne rupem de realitate, să fim wireless. Indiferent dacă se întâmplă în pat, pe plajă, în parc sau la o cafea. Tot ceea ce contează este să te desprinzi de tot ce îți produce disconfort, să nu te lași pradă impulsurilor. După ce se umple paharul, simțim nevoia să îl golim, dar nu găsim modul și timpul prin care să facem asta.

Trăim într-o lume plină de nebunii. Aceste impulsuri de care spuneam ne conduc de cele mai multe ori la acțiuni și cuvinte involuntare pe care le regretăm mai târziu, însă cel mai rău e că nu putem invinui pe nimeni pentru asta. Suntem orgolioși, nu ne place ideea de a nu avea dreptate, în adâncurile noastre știm că am greșit, dar noi continuăm să ne simțim singuri.

Voi reproduce un moment cunoscut de majoritate: în jur de ora 14:00, ajungi acasă epuizat după 4 ore de matematică, 5 de română, 7 de istorie, 3 de geografie. Maaaamă cât de mult vrei să te întinzi în pat. Să trântești oriunde ghiozdanul și să te arunci ca în mare. Și nu trece mult până intră în scenă întâmpinările ființei care te-a născut. Cum că nu îți vede podeaua și se împiedică de 5 chestii când intră la tine în cameră. ”Oook… fix de tine am eu chef acu’” îi răspunzi tu, mai breaz fiind. Și mai mult, chiar ești mândru de replica ta că i-ai dat-o bine rău, încât își cere și sczue. Dar…. SURPRIZĂĂĂ! I-ai dat butonul de pornire și volumul la maxim.

Cum scoatem firul din priză

Uite cum ar trebui, de fapt, să procedezi ca să te bucuri de o după-amiază și nici să se scurtcircuiteze mămica ta:
– Oprește-ți creierul doar pentru câteva minute, dar să nu uiți să îl pornești din nou, cum fac alții.
– Respiră adânc
– Răspunde-i pe un ton calm că ai nevoie să stai doar 2 minute, pe urmă îl ștergi și cu limba dacă vrea. Dar ai nevoie doar de atât, de alea 2 minute de deconectare, de la toate gândurile nocive.

Gândește-te la marea albastră, la ouăle vopsite de Paști, la ursulețul de pluș cu care încă mai dormi (și de care nimeni nu trebuie să afle), la lucurile care te desprind complet de situație. Ia-ți o cafea, un ceai sau un iaurțel și ieși în natură, lasă telefonul acasă. Poți fi singur sau ia pisica, cățelul, porcul mistreț sau cangurul, dar doar dacă ești sigur că nu te enervează mai tare. Privește și ascultă foșnetul frunzelor, covorul de iarbă (da’ nu d`aia) pe care te afli.

Savurează-ți aceste clipe de liniște pentru că sunt prețioase și rare. Gustă din aroma adevăratei vieți care nu e nici tehnologia, nici școala, liceul sau șoseaua. Adevărata viață o trăiești prin tine. Tu ești propria ta sursă de energie și pace.Trebuie doar să știi să prețuiești arta și să-ți dai seama că n-ai nevoie de poluarea cu vibe-urile negative a celorlalți.

Conectează-te la sfera propriei tale persoane. Asta înseamnă să fii wireless.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?