fbpx

Acum 15 ani, Internetul era un escape room din lumea reală. Acum, lumea reală e un escape room de la Internet.

 In YOU cu tine

Fratele meu are o teorie, cum că în viitor ne vom raporta la Internet ca la una dintre cele mai mari gafe pe care omenirea și le-a făcut cu mâna ei. Deși nu neg că Internetul a adus laolaltă o grămadă de oameni mișto, idei geniale și concepte care au schimbat lumea, recunosc că sunt câteva complicații majore acolo.

 

Conexiunile care ne-au format creierul încă de la o vârstă foarte fragedă (majoritatea am crescut cu Internet de când ne-am născut în generația asta), au creat niște compartimente foarte restrânse, care ne fac dificilă schimbarea, învățarea, maturizarea. E ca și când am trăi pentru totdeauna într-un oraș FOARTE MIC, unde toată lumea cunoaște pe toată lumea.

 

Internetul a unit chiar și niște zone foarte întunecate ale societății, pe care le-a capacitat în feluri care nu ar fi fost astfel posibile. A ridicat nesimțirea voită (trollingul) la nivel de artă. Le-a dat oamenilor posibilitatea să se închidă în aceste camere de protecție de la lumea din jur, în care nu sunt nevoiți să asculte ce cred alții.

 

Privesc Internetul așa cum privesc și muzica: nu schimbă pe nimeni, ci doar amplifică drumul pe care l-a luat cineva. De exemplu, se spunea că muzica heavy metal e pasibilă să facă oamenii să venereze forțe satanice și să comită atrocități. Acum o privim ca pe doar un alt genre.  Tata ascultă heavy metal, dar nu când e în trafic, pentru că asta i-ar crește pulsul și l-ar umple de frustrare și de nervi. Așa că ascultă muzică clasică.

 

Dacă ești excitat, o să te uiți pe net la lucruri care să-ți satisfacă nevoia aia. O să dai subscribe la chestii penibile pentru că vrei să râzi. Internetul te ajută să ajungi la lucruri mult mai simplu decât dacă ar trebui să ieși din casă și să le cauți. Una dintre probleme e că oamenii nu știu să-și modereze nevoile sau se găsesc în situații în care nu știu să judece partea proastă a unui context.

 

Pentru majoritatea oamenilor, Internetul se va mula pe comoditățile care le fac viața mai simplă. Nu îi va face niciodată mai buni sau mai răi decât ar fi fost cazul să devină. Cei care devin, devin oricum etaloane pentru atenție negativă sau pozitivă în media și social media.

Aceste lucruri devin oricum o normalitate a evoluției, pentru că acum suntem mai conștienți de orice decât în vreo altă era a omenirii, grație conexiunii.

 

Părinții te-au avertizat despre ciudatul din cartier care ura pe toată lumea, pentru noi el e trollul care se bagă în orice thread de pe Internet ca să arunce cu rahat.

 

Scriitorul Noah Smith a spus-o cel mai bine, când a postat cuvintele astea pe contul lui de Twitter.

 

Care e relația ta cu Internetul astăzi? Scrie-mi și hai să povestim.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?