fbpx

Dating-ul modern mă epuizează mental

 In YOU cu tine

După mai multe exerciții nereușite de a merge cu valul și cu turma generației mele, mi-am dezinstalat Tinder și Bumble astăzi.

Am întâlnit câțiva oameni de acolo, dar, în toată sinceritatea, acele experiențe au fost complet lipsite de suspans, sau de emoție. Uneori, am avut aceste brain zaps ocazionale în mijlocul unei conversații aparent interesante și intelectuale, despre (ce altfel decât?) viață, așa cum e ea, la câte o întâlnire, și m-am simțit de parcă mă deconectam de la mine însămi și vedeam toată scena din exterior și mă gândeam “Eu ce naiba fac aici de fapt? Totul pare așa nenatural”. La întâlnirile astea, ajungi să vorbești despre aceleași lucruri: povestea ta, povestea mea, ca la un interviu, care, uneori, culminează eventual în sex, sau, în absolut nimic.

Dating-ul modern mă epuizează mental.

Am cunoscut niște oameni în mod accidental prin prieteni, sau în cele mai neașteptate locuri (la sală, la cursul de dans, la Mega Image…), dar până acum nu am avut nicio relație în adevăratul sens al cuvântului, înfiripată pe vreun app. Lucru care îmi oferă mult mai mult timp să mă îngrijesc de mine și de visele mele, pentru că, în realitate, nu pot sau nu știu cum să mă aliniez la regulile jocului ăsta de dating contemporan prin aplicații.

Simt că ideea de a cunoaște oameni prin aplicații a stricat spontaneitatea jucăușă și “magia” seducției, a felului în care descoperi un om sau te îndrăgostești de el peste săptămâni sau luni, pe măsură ce devine parte din viața ta. Contrar opiniei publice, cred că există ocazii să cunoști oameni mișto cam peste tot, dar, dintr-un alt punct de vedere, vechiul clișeu că se va întâmpla atunci când nu vei mai căuta poate avea la fel de mult sens. Am văzut asta cu ochii mei.

Așa că, dacă relaționezi cu experiența mea, te invit să ieși din casă, să îți trăiești tinerețea cu încredere și să fii drăguț/ă cu tine însuți. Să petreci timp de calitate cu prieteni sau cunoscuți, pentru că demodatul match-making nu e atât de antic pe cât pare. Să abordezi situația cu creativitate, pentru că discuțiile reale se întâmplă înafara zonei tale de confort, iar aplicațiile astea sunt un mediu foarte confonrtabil de care devii dependent, fără prea mult efort. Să ai curajul și vușnerabilitatea de a invita pe cineva la o întâlnire dacă îi plac (chiar dacă vor spune NU, tot ai câștigat o experiență). Da-ți voie să primești un pic de magie de la viață. Ea încă există.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?