fbpx

Ce este popularitatea?

 In YOU si societatea

Popularitatea, spune dicționarul, este “calitatea de a fi popular, de a fi cunoscut și simpatizat de masele largi; de a avea faimă, renume.”

 

Asta înseamnă că mii de oameni se uită spre tine și își doresc să trăiască viața pe care o trăiești tu. Să poarte aceleași haine, să te însoțească în călătorii, să meargă în locul tău la evenimente, să primească invitații și produse pe care să le testeze gratis, să aibă prieteni celebri și cine mai știe ce alte avantaje vin odată cu succesul public. Și, da, să facă o groază de bani de pe urma celebrității.

În lumea adolescenților, însă, definițiile nu respectă întotdeauna dicționarul. Cine vorbește fluent adolescenteza, știe că partea cu “simpatia” din definiție e foarte relativă. Și că popularitatea nu te face întotdeauna simpatic. Dimpotrivă, se întâmplă foarte des ca efectul să fie exact pe dos, mai ales la vârsta la care toți cei din jurul tău concurează pentru atenție.

E firesc să-ți dorești atenție la vârsta asta, așa cum e firesc să încerci aproape orice metodă ca să o obții. Unii își folosesc talentele artistice sau sportive, alții performanțele școlare, alții fac pe grozavii sau forțează limite uneori greu de imaginat.

În mintea adolescenților, popularitatea e sinonimă cu succesul, îți garantează accesul în cercul puștilor cool și îți deschide toate ușile, fără efort.

I-am întrebat de ce vor să fie populari:

  • Ca să atrag fetele/băieții.
  • Ca să mă recunoască lumea pe stradă.
  • Ca să am bani.
  • Ca să fiu invitat la petreceri.
  • Ca să mă asculte toată lumea.
  • Ca să apar la televizor.

Ceea ce omite însă dicționarul din definiția popularității e presiunea cu care vine la pachet și pe care ți-o dă vizibilitatea. Pentru că popularitatea te face, în egală măsură, o țintă și e nevoie de multă forță, echilibru și stăpânire de sine ca să-i poți face față.

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?