fbpx

10 lecții de viață pentru artistul tău interior de la scriitoarea Ioana Cristina Casapu

 In YOU cu tine

Dacă scrii: întoarce-te la masa de lucru și recitește tot ceea ce ai produs până acum, chiar și bucățile miniaturale de text pe care le-ai aruncat în valurile Internetului și le crezi pierdute. Recitește-ți munca și minunează-te de cât de bună este de fapt. Îți amintești de acea carte sau eseu pe care nu le-ai terminat niciodată de scris, pentru că în loc să lucrezi cu inima deschisă la pasiunea ta, ți-ai downloadat emoțiile în niște relații romantice sau prietenii toxice? Acum e momentul să filtrezi acele emoții. AI TRĂIT. Și vei continua să trăiești. Mergi la masa de lucru și scrie despre viața pe care ai trăit-o înainte ca, curajul de a scrie să devină primul tău regret.

 

Dacă ești un fost iubit sau iubită: scrie-ți ție poezii în autocorrect. Ascultă un podcast de la Brene Brown. Plângi cât e nevoie, și apoi dormi. Spune nu la orice nu-ți face plăcere, înafară de inima ta.

Dacă ai o viață dificilă: ai dreptul să vorbești despre asta (chiar dacă e greu să începi).

Dacă te simți demotivat/ă: fă un duș și acceptă probabilitatea (sau riscul) că o idee sclipitoare se va scurge pe canalizare cu resturile de săpun (dar și cu unele dintre anxietăți).

Dacă te compari mereu cu alții: nu îți face foarte multe griji despre treaba lor, dar învață să “furi” toată informația care e atractivă pentru tine și să o integrezi în personalitatea ta.

Dacă ești non stop pe social media: știu că nu ai chef să ieși de acolo și să faci ceva real. Intențiile astea intense par trecătoare. Dar poți deveni paradoxul și să creezi ceva de calitate pentru ceilalți, nu doar să îți spionezi fostul sau fosta pe Instagram story (wink).

Dacă ieși la date-uri sau ești pe o aplicație de dating: nu te preocupa cu chestii triviale ca ghosting. Spune-le oamenilor lucrurile pe față, așa cum sunt. Nu e cazul să contribui la nefericirea altora ținându-i în întuneric. Spune nu. E suficient. Și are gust bun, de libertate. Ca înghețata.

Dacă ești înebunit/ă după cineva care nu te vrea: știu că e insuportabil să înțelegi asta acum, dar chiar nu e vina ta.

Dacă ești cineva care cândva a făcut ceva major, super important (și apoi ai avut impresia că te-ai scufundat în anonimitate, că ăla a fost your one time shot): caută-te pe Google. Sunt lucruri pe care le-ai făcut sau spus care au schimbat probabil planurile și traiectoriile altora, acolo, în lumea deschisă. Lasă-le să te bântuie și gândește-te ce vrei să faci de acum înainte cu informația asta.

 

Crede în tine, crede că ești o persoană suficient de bună.

Ești suficient de bun/ă.

Și eu sunt la fel de suficientă, chiar dacă am evitat să văd asta timp de câteva decade.

Ai grijă de tine.

 

Credit foto: Sandra Chivu

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?