fbpx

Stalker-ul care m-a iubit

 In YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

De la 15 ani, am început să primesc scrisori de dragoste în poșta părinților mei de la un anonim. Acum am 25 de ani, și scrisorile s-au transformat în așteptări în fața casei în care locuiesc cu prietenul meu. Trăiesc cu groază, iar poliția nu m-a ajutat cu nimic. 

Amintiri din poștă

Eram foarte mică, când a început povestea asta. Locuiam cu părinții într-un bloc din București, din sectorul 6, aproape de școala la care am mers. Nu mai știu când a venit exact prima scrisoare, dar cred că a fost după ziua mea de naștere, pe care am serbat-o acasă, cu toți colegii de clasă. Era un bilet dat cu parfum de la un personaj anonim care mă ridica în slăvi pe toate părțile, dar cumva la modul jenat. Ne-am uitat la bilet, eu și ai mei, și am conchis că probabil am vreun admirator secret la școală, și că probabil biletul îi aparține unuia dintre invitații la party…

A venit însă al doilea bilet după vreo câteva zile…care era mai lung și mai complex, și, încă, fără detalii sexuale. Biletul era scris cu alt scris de data asta, chestie care m-a amuzat și confuzat simultan. Am bârfit intens cu colegele mele despre cine ar putea fi vorba..și ele mi-au zis că sigur e Gigi, un băiat timid cu care nu vorbea aproape nimeni…sau Marc, un băiat de la o altă clasă, pe care-l plăceau mai multe fete. Anyway, nu am reușit să aflăm și teoriile astea au continuat..până când mama m-a anunțat că veniseră mai multe bilete, la distanță de câteva zile unele de altele, și că e mai bine să discutăm între 4 ochi. 

Discuția aceea între 4 ochi nu am să o uit vreodată. Părinții mei erau foarte îngrijorați de conținutul biletelor. Nu m-au lăsat să le citesc, în ciuda insistențelor mele, dar nici nu au presupus că e vreo gafă de-a mea sau de-a altcuiva. Au luat-o foarte în serios, și au vorbit cu diriginta mea despre asta. Îmi amintesc că diriginta ne-a spus că e probabil cineva care are chef de glume tâmpite și să nu ne impacientăm. Doar că eu m-am impacientat. Mesajele de dragoste se tranformaseră în amenințări, și veneau în diverse forme, care mai de care mai…creative. Scrisorile astea nu veneau printr-un serviciu de poștă și, deși am pândit, uneori, ore la rând, pe geam, sau tata a stat în scara blocului să vadă cine intră, nu am identificat pe nimeni, lucru care ne-a făcut să ne gândim că emițătorul acestor mesaje e conștient că încercăm să-l depistăm…

Primul contact

La 20 de ani m-am mutat cu prietenul meu într-o casă cu chirie. Nu mai primisem mesaje de vreo 6 luni, însă, după aproape 5 ani de stalking, că am aflat că așa se numea ce mi se întâmpla, după încercări eșuate de a implica poliția română în această situație (mi-au spus repetat că nu pot face nimic, pentru că e probabil o glumă! – și nimeni nu îmi încalcă proprietatea), și după multe luni de consiliere psihologică (credeam că o iau razna și începusem să mă tem pentru viața mea), eram destul de instabilă mental. 

A fost o dimineață de iarnă când am ieșit să dau zăpada deoparte cu lopata din grădina noastră mică. Strada era destul de goală, era început de ianuarie și foarte frig, strada noastră era într-o zonă de case foarte puțin circulată în timpul zilei. Atunci am simțit, într-un fel ciudat, că cineva mă privește, și, când am ridicat ochii din treaba mea, am văzut, într-adevăr, la vreo 20 de metri de mine, pe trotuarul de vizavi, un om cu hanorac cu glugă, cu fularul peste gură, și ochelari de soare, că se uita la mine….am înțepenit pentru câteva secunde care au părut ore…și am intrat repede în casă, împiedicându-mă. M-am dus să mă uit pe geam din spatele perdelei și am văzut că bărbatul pleca. 

Când i-am spus prietenului meu despre asta, eram cumva în stare de șoc, pentru că intuiam că poate asta se întâmplă, dacă e același om care mi-a dat scrisorile alea? 

Mi-a spus că va lucra de acasă următoarele 2 zile și am stat cu sufletul la gură să vedem dacă se mai întâmplă ceva. Nu s-a mai întâmplat nimic, însă, și viața a părut normală, până când, după vreo 2 luni, omul acela s-a înființat iar vizavi de casa noastră. L-am văzut pe geam, din bucătărie, iar prietenul meu a dat să iasă din casă imediat și să meargă la el, însă omul a luat-o la fugă și dus a fost. 

Chestia asta s-a mai repetat de vreo 5 ori de atunci. Stalkerul care m-a iubit în adolescență s-a postat în fața casei mele an de an, și nu a fost chip să pun mâna pe el. 

Poliția nu a făcut nimic

Poliția ne-a spus, în continuare, că atâta vreme cât nu ni se încalcă proprietatea, nu pot interveni cu nimic. Nu au putut să facă o corelație între scrisorile primite cu ani în urmă, și vizitele pe strada noastră a acelui bărbat. Am rămas și rămân cu un gust amar, viața mea include povestea asta de groază, în care mă aștept oricând sa fiu urmărită de o stafie care, deși nu m-a atins niciodată, îmi dă coșmaruri de traumă în aproape fiecare noapte, după aproape o decadă. 

—-

Ileana este un pseudonim, ales pentru a proteja identitatea autoarei acestui text.  

În România, adolescenți de toate vârstele sunt abuzați în societate în școală, și în familie, zi de zi.

#IAMYOU este o campanie de conștientizare și educare a populației asupra vulnerabilităților individuale și colective ale generației tinere din România. 

Din 15 noiembrie 2019, susținem adolescenții din România printr-un Call Center gratuit de consiliere psihologică și educațională. Linia verde 0800 070 YOU adică 0800 070 968 este un serviciu apelabil național.

Program Call Center YOU

Luni-Miercuri: 16.00-20.00

Joi-Vineri: 10.00-14.00

Sâmbătă-Duminică: 10.00-14.00

Orice adolescent sau tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU., unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.

0800 070 YOU / 0800 070 968

sau hello at you dot com dot ro

Suntem aici pentru tine. 

 

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?