fbpx

Cum se măsoară costul perfecțiunii

 In YOU cu tine

De când am fost mică, am fost obișnuită cu standardele societății. Corpul perfect, față inteligentă, un pachet complet. Pe parcurs ce am crescut am înțeles că este imposibil că o persoană să le aibă pe toate.

La vârsta de 13 ani am început să primesc bullying pentru faptul că nu mă încadram în modelul de corp al acelor foto-modele, așa că în capul meu a fost un singur lucru: faptul că voi slăbi.

Într-o singură luna am slăbit 10 kg, în cel mai nesănătos mod. Nu m-am putut opri și am continuat. Totul începea să fie din ce în ce mai greu pentru mine, până în momentul în care mama mea a decis să mergem la un psiholog. Psihologul nu m-a ajutat cât m-a ajutat o pagină a unei fete de pe Instagram cu care comunicam constant și cu care împărtășeam gânduri asemănătoare pe acest subiect. Am început să îmi revin ușor-ușor acceptând pană la urmă că orice aș face nu voi fi perfectă în față societății.

Din momentul în care eu am ajuns la liceu am crezut că totul o să se schimbe, că oamenii vor fi diferiți și că problemele pe care eu le consideram de copii vor rămâne în curtea gimnaziului, însă simt că le-am luat cu mine și la liceu și poate chiar mai multe. Toate bârfele, certurile și bullyingul s-au accentuat la liceu și a devenit din ce în ce mai grav. Multe fete s-au luat de mine din simplul fapt că sunt și mă consider frumoasă. Mulți băieți strigau “uite ce mișto e tipa” doar pentru că am puțină carne pe picioare, fetele fiind geloase și spunând despre mine că sunt grasă.

Am învățat că aceste răutăți vin la pachet cu gelozia și neîncrederea fiecăruia cu el însuși.

Recommended Posts