fbpx

Gusturile nu se discută, dar, totuși, sunt criticate

 In Uncategorized, YOU si societatea

Se spune că fiecare om este diferit, că nu există doi indivizi la fel. Ne putem asemăna totuși prin gusturi și hobby-uri, însă există acele persoane care nu îți vor neapărat binele, când vor să critice ceea ce te face să te simți bine.


Totuși, eu credeam că umanitatea a evoluat și că ne-am dat seama că fiecare trebuie să facă ceea ce îi place și ce îi da o zonă de confort. De ce suntem judecați după ce ne place și ce nu?

Eu vreau să prezint doar adevărul din spatele cortinei, după, depinde de voi ce decideți să faceți.

Haideți să luăm un caz care nu e particular, și vom numi personajul principal: Ioana.

Ioana, când era în clasă a patra, a început să audă din întâmplare niște melodii de la trupa One Direction. I-au plăcut și a început să îi “studieze” din ce în ce mai mult până când și-a dat seama că a devenit trupa ei preferata.

Când Ioana era pe final de clasă a cincea, trupa s-a destrămat, fiecare artist urmându-și drumul propriu. Ioana însă nu a reușit să treacă peste asta. Se simțea într-un fel ea vinovată că s-au destrămat ei.
La școală, dacă asculta muzică își ascundea telefonul știind că aproape toți de la ea din clasă ascultă alt gen de muzică cum ar fi rock, Metallica, AC/DC, etc…

Până într-o zi, când și-a lăsat telefonul aprins pe bancă. Astrele au făcut în așa fel încât fix în acel moment a trecut “seful clasei”(am pus acele ghilimele pentru că el chiar nu era șeful clasei, doar se credea), pe care îl vom numi…Alex.

– Asculți One Direction? Știi că e o trupă de gay care s-a destrămat oricum, i-a spus Alex Ioanei nonșalant râzând de ea.

Există, într-adevăr niște articole care susțin că băieții din One direction sunt gay, chiar dacă nu sunt.

Ioana, în momentul ăla, s-a panicat și nu știa ce să spună.

– Știam eu, ești și tu lesbi nu-i așa? Și pe deasupra îți place și crețul ăla infatuat Harry, Mary, Larry… cum l-o chema, spune Alex cu o voce atât de tare încât o face pe Ioana să se simtă și mai prost.
– Nu sunt lesbi, și mie chiar îmi place muzica lor, reușește în final Ioana să îi răspundă, râzând isteric.
– Cum spui tu, ne vedem la nunta ta și a lui Harry, ah stai, nu o să se întâmple, continuă Alex să își bată joc de ea în timp ce pleacă.

Ioana a continuat să se ascundă, să-și ascundă gusturile. În a opta, la banchetul de final au fost puse la rând câteva manele, ea s-a așezat la masă. Au venit să o invite la ”dans” dar ea a refuzat pe motiv că nu îi plac manelele, persoanele acelea au plecat privind-o cu scârbă zicându-i: “ce fel de persoană ești?”

S-a înscris în final pe un grup de Facebook pentru fanii One Direction și în altul pentru fanii lui Harry Styles.

Ioana a ajuns în clasa a noua, unde a cunoscut multe persoane minunate care nu o mai judecă.

Într-o seară, Ioana stătea pe grupul de fani One Direction, până când a văzut username-ul unei fete din liceul ei, care întreba cine vine la concertul lui Harry din Budapesta, având în vedere că acesta nu ajungea în București. Iar cineva i-a răspuns imediat, menționând că nu poate ajunge pentru că are examene plus probleme financiare. Fata aceea a răspuns comentariului zicând că ea nu e o fană adevărată dacă nu face niște sacrificii.

Ioana, după asta, a ieșit imediat din grup.

Curând Ioana și-a găsit zona de confort – scrisul, cititul și muzica – a găsit curând la cursuri din aceste domenii oameni care să o înțeleagă, iar acum Ioana are încredere în sine.

În final, dacă ești slab, arăți nașpa pentru că ești că o scândură, dacă ești gras, ești cât un butoi, dacă te machiezi, îți ascunzi adevărată față, dacă nu te machiezi înseamnă că nu te îngrijești, dacă te bărbierești, arăți că un bebeluș, dacă nu te bărbierești arăți că un muncitor, NU, de ce nu ne lăsăm în pace și nu ne mai criticăm?

Pe la urmă, tot la proverbul “ce ție nu-ți place altuia nu-i face”.

Că tot vrem o comunitate unită fără diferențe, ei bine schimbarea vine de la tine, mai ții minte persoana de pe stradă la care te-ai uitat urât iar ea a văzut și probabil s-a simțit prost? Știu, nu o s-o mai vezi, însă totuși, cere-ți scuze în gând.

Iubește-te pe tine și pe ceilalți pentru a fi iubit.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?