fbpx

Cum să ceri ajutor când ești șantajată și hărțuită sexual

 In YOU și prin ce trec alții

Acum cinci ani, am cunoscut un băiat mai mare decât mine cu patru ani. Eu aveam treisprezece și el șaptesprezece. Am început o relație, toate bune și frumoase un an de zile până a aflat tatăl meu, ai mei fiind despărțiți.

 

Nu a fost de acord, dar, la insistențele mele de a-i da o șansă, a acceptat. El, având prieteni care nu erau tocmai ok, într-o seară, la vreo săptămână de la întâlnirea lui Andrei (așa îi vom spune) cu tata, amândoi au luat bătaie de la acei prieteni ai lui Andrei. Desigur, eu n am mai avut voie să fiu cu el. Au trecut câteva luni în care tatăl meu tot auzea că am continuat relația cu Andrei, certuri, bătăi primite de la tata pe tema asta.

În februarie, anul următor a apărut un nou coleg de clasă, când eu eram în primul meu an de liceu. Andrei era foarte gelos. Eu cu Mircea (noul coleg) vorbeam lucruri privind școala, era și este un băiat frumos, pentru Andrei a fost însă o amenințare.

După o ceartă monstruoasă cu Andrei, nu am mai vorbit cu Mircea. Din acel moment am simțit că relația noastră se răcise și nu o mai voiam, probabil am rămas cu el doar din obișnuință și din cauza faptului că fusese primul băiat din viața mea și auzeam că nu o să se mai uite altul la mine pentru că nu mai sunt virgină.

Au mai trecut 6 luni și jumătate. Am plecat într-o excursie cu încă două colege și o profesoară, într-un proiect cu liceul. Acolo am cunoscut un băiat, Dani. Mi-am petrecut o noapte în camera lui. L-am înșelat pe Andrei, dar doar prin faptul că l-am sărutat pe Dani. Am ajuns acasă, l-am sunat pe Andrei să-i spun să ne vedem să vorbim. I-am spus despre noaptea din camera lui Dani, desigur – a urmat un scandal.

Am ajuns să fiu amenințată și șantajată cu niște poze cu mine goală despre care nu știam.

Relația cu Dani a mai continuat două luni până când el s-a împăcat cu fosta lui iubită. Îmi era frică să vorbesc cu tatăl meu, mi era frică să nu mă bată din nou. Eram sătulă de certuri. La poliție îmi era frică să merg pentru că cine știe ce putea să-mi facă Andrei. Am continuat să stau așa. Mai vorbeam cu băieți, el afla și iar o luam de la capăt cu certurile. Eram obligată să mă culc cu el pentru că altfel arăta pozele.

Le-a trimis pozele la doi băieți, prieteni cu care vorbeam. Mă durea că trebuia să renunț la ceea ce voiam să fac doar să nu arate acele poze. Mai târziu, în luna martie a anului următor, începuse să îmi placă de Adi. Adi, care sunt sigură că va fi iubirea mea cea mare și cea mai neîmplinită. Andrei – când a aflat că vorbeam cu Adi mi-a lipit o palmă de față și lui i-a trimis fotografiile cu mine goală.

De atunci am pus piciorul în prag, am vorbit cu mama mea, care a vorbit cu el. Și cu ea a vorbit foarte urât, apoi am mers la poliție. Mi-l luase pe Adi și aș fi făcut orice să îl am înapoi. Andrei a șters pozele, acum are altă iubită. L-am blocat peste tot să nu mai poată să mai aibă acces să mă caute. Fiind un oraș mic ne mai întâlnim pe stradă, ne salutăm și atât. Eu cu Dani încă mai vorbim, dar acum am altă relație cu unul dintre prietenii lui Adi și nu pentru că am vrut să mă apropii de el. L-am uitat.

 

Fetelor, dacă aveți probleme de genul celei pe care am povestit-o, sau orice altă problemă nu vă fie frică să vorbiți despre ea: cu părinții, cu o rudă sau să sunați la acești oameni care vă vor asculta și ajuta.

 

Aș fi vrut să fie cineva să mă asculte și pe mine, oameni cărora nu mi-ar fi fost frică sau rușine să le povestesc. Părinții mereu vă vor fi alături chiar dacă vă mai ceartă, sunteți ai lor și vă vor ierta. Vorbiți cu ei până nu e prea târziu. Nu stați până să ajungeți în situația mea. Nu-mi voi lăsa numele aici pentru că nu se știe cum Andrei vede asta și nu vreau să mai am vreo treabă cu el.

 

Vă îmbrățișez cu drag și sper că ați învățat ceva din greșelile mele.

 

Dacă aveți vreo întrebare, vă rog lăsați-o în comentarii, voi răspunde cât de repede voi putea.

 

Rebeca este un pseudonim, ales pentru a proteja identitatea autoarei acestui text.

În România, adolescenți de toate vârstele sunt abuzați în societate în școală, și în familie, zi de zi.

#IAMYOU este o campanie de conștientizare și educare a populației asupra vulnerabilităților individuale și colective ale generației tinere din România. 

Din 15 noiembrie 2019, susținem adolescenții din România printr-un Call Center gratuit de consiliere psihologică și educațională. Linia verde 0800 070 YOU adică 0800 070 968 este un serviciu apelabil național.

Program Call Center YOU

Luni-Miercuri: 16.00-20.00

Joi-Vineri: 10.00-14.00

Sâmbătă-Duminică: 10.00-14.00

Orice adolescent sau tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU., unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.

0800 070 YOU / 0800 070 968

sau hello at you dot com dot ro

Suntem aici pentru tine. 

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?