fbpx

Ce îți dorești de la o prietenie?

 In YOU cu tine, YOU inspirat de ei

Ce înseamnă cel mai bun prieten pentru voi? O fată sau un băiat cu care vă vedeți zilnic? Un om cu care puteți să vorbiți despre tot și nimic, la orice oră? Pentru mine, cea mai bună prietenă a reprezentat mereu o influență asupra trecutului și a viitorului meu, o persoană care m-a transformat în cine sunt, dar care a asistat și la cine am fost înainte să mă maturizez. Pe această fată o cheamă Doris.


Am ales să scriu această poveste despre ea și legătură noastră, deoarece, pe lângă faptul că este importantă pentru mine, simț că mulți adolescenți ca mine și ea își caută cei mai buni prieteni în locurile greșite sau nu sunt fericiți în anumite prietenii, că urmare la faptul că, de fapt, nu știu ce caută.

De-a lungul unei prietenii de 13 ani, ce a devenit pe parcurs mai strânsă datorită faptului că eram relativ vecine, timpul decurgea ideal, genul acela de prietenie de-o viață pe care o vezi în filme: sute de petreceri în pijamele și promisiuni la degetul mic, jucat cu păpușile și excursii lungi la mall.

Totul însă s-a schimbat la 180 de grade acum 3 ani, când vestea a ajuns la mine: avea să plece permanent în America.

Această mutare a fost cea care m-a făcut să simt singurătate, genul ăla de singurătate pe care o resimți când ești într-o cameră plină de oameni, și care, în primul an cel puțin, m-a consumat treptat. M-a făcut și să devin o persoană conservatoare, care suferă și când părinții schimbă mobilă în sufragerie. Pe scurt, m-a transformat într-o bilă emoțională care este afectată și de cele mai mici schimbări permanente sau de lungă durată. Nu zic că e un lucru bun la mine, e ceva ce vreau schimb, e o dovadă ca afecțiunea pentru Doris a avut un impact nefast asupra mea.

Mereu am vrut să cred că Doris nu e ca restul prietenilor mei.

Într-o lume în care toți și toate se schimbă constant, ea a rămas aceeași. Autenticitatea, cred că asta e ce admir cel mai mult la ea, calitate pe care am admirat-o și la puțin timp după plecarea ei, când ajunsesem să stau cu niște persoane nepotrivite, care nu apreciau adevăratele valori ale unui om, și, chiar, să devin ca ei.

Asta e diferența cea mai mare dintre noi două și, probabil, de asta o perioadă mi-a fost greu să mă regăsesc în vreun lucru pe care-l făceam, fiindcă mă pierdusem pe mine în încercarea de a mă integra în colectiv. Doris e la aproape 8000 de kilometri distanță și îmi amintește de fiecare data, cu fiecare mesaj, cine sunt și de ce sunt în stare, iar asta e cu mult peste ce avea acea gașcă să-mi ofere.

Un prieten adevărat valorează cât 100 și la distanță, de aceea cred că oamenii trebuie să fie mai atenți la cei cu care se înconjoară în viața de zi-cu-zi.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?