fbpx

Ce ne facem cu Revoluția? Workshop de film și poezie pentru adolescenți

 In Evenimente, Scoala in lume

You. The Youth Project și Super își unesc forțele pentru un workshop de film și poezie, legat de trecerea a 30 de ani de la revoluție.

12 liceeni se vor întâlni pe parcursul săptămânii 6-12 februarie, la Victory of Art, cu cineastul Radu Jude, criticii de film și redactorii Film Menu Flavia Dima și Călin Boto și poetul Andrei Dósa, pentru a explora acest eveniment prin discuții, proiecții, lectură și scris.

La sfârșitul săptămânii, aceștia vor finaliza patru scurtmetraje, fiind împărțiți în patru echipe de câte trei. Poeziile scrise și aceste scurtmetraje vor fi citite și proiectate la un eveniment ulterior, pentru a crea un context în care participanții workshop-ului vor putea împărtăși impresiile și creațiile cu care au rămas în urma acestei săptămâni.

CUM TE POȚI ÎNSCRIE?

Înscrierile sunt deschise până pe 30 ianuarie, ora 12:00.

Liceenii doritori trebuie să trimită pe adresa teonagal@gmail.com un text liber de cel puțin o pagină în care să povestească despre perspectiva lor asupra revoluției din ’89 – ce povești știu de la părinți, ce consecințe simt că are acest eveniment asupra prezentului, cum își imaginează că au decurs acele zile de decembrie sau orice consideră ei relevant să puncteze. E important să își dea frâu liber ideilor pentru că unul dintre scopurile principale ale acestui workshop este să invite creativitatea și dorința de a experimenta să se împrietenească.

Participarea la workshop este gratuită. 

Accesul este limitat la 12 participanți, cu vârste între 14 și 19 ani, din România, care vor fi selectați în baza înscrierilor prealabile. 

*Super îți poate asigura cazarea însă transportul nu. Dar dacă această sumă e singurul factor care te oprește din a te înscrie, te încurajăm totuși să te înscrii și să menționezi asta în mail. În funcție de sumă și de numărul de înscrieri din provincie, poate reușim să găsim o soluție.
*Super îți poate da o scutire pe toată perioada workshop-ului și o diplomă de participare.
*E important să te gândești bine înainte să te înscrii la disponibilitatea ta din perioada menționată mai sus. Din experiențele trecute, știm că uneori participanții ajung să lipsească la mai multe întâlniri, ratând astfel părți importante din parcursul workshop-ului. Dacă nu poți să vii în toate zilele, te așteptăm la alt workshop, în viitor.

Super a început în 2013, cu o proiecție la Cinema Studio, pentru că elevul de clasa a zecea, Luca Istodor, și câțiva prieteni și colegi de-ai lui, simțeau că e păcat că nu există niciun context în care își pot arăta filmele. În anul următor i s-au alăturat încă câțiva liceeni cinefili și au pus bazele festivalului Super, care în iunie 2020 va ajunge la a opta ediție. În fiecare an se adaugă noi workshop-uri și evenimente care promovează educația non-formală pentru adolescenți și de la prima ediție care s-a întâmplat doar în București, anul acesta Super este răspândit în 20 de orașe și județe din România.

 

afiș: Theodor Niculae

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?