fbpx

Cum să ai o discuție sinceră cu propriul sine?

 In YOU cu tine, YOU inspirat de ei

Cele mai sincere și reale discuții pe care le-am avut vreodată au fost cele cu mine, și sincer, nu au fost prea multe.

Momentele de solitudine în care am putut să-mi ascult vocea din cap, care deseori era împotriva mea și mă făcea să mă îngrijorez și mai mult pentru lucruri nesemnificative și neimportante.

Dar trecând de ea, am putut să îmi ascult sufletul, subconstientul și ceea ce îmi dicta intuiția.

Mi-am putut descoperi părți uitate și deteriorate din copilul meu interior, mi-am recunoscut adevăruri pe care le negasem cu îndârjire si care nu voiam să fie scoase la suprafață, erau dureroase dar îmi influențau deciziile, atitudinea, relatiile interumane si mai ales, încrederea în mine.

Vă simțiți triști, singuri sau deprimați?

Atunci, haideți să privim și partea bună din acea solitudine sufocantă. În loc să tânjim atât după atenția și compania unor persoane pe care nici măcar nu ni le dorim cu adevărat în viața noastră, mai bine ne-am da voie să ne simțim în esență tot acel amalgam de emoții. Să nu mai fugim atât și să ne ascundem de propriile noastre răni.

Avem tendința de a ne minți, de a ne creea propriile iluzii și de a fugi de noi, încât ajungem să nu ne mai recunoaștem.

Haideți să ne oprim măcar pentru câteva momente, să ne privim în oglindă și să realizăm dacă mai știm cine suntem, ce vrem de la noi și de la ceilalti. Să ne luăm câteva clipe doar pentru noi și pentru liniștea noastră interioară, să contemplăm și să reflectăm la ceea ce simțim, la ce se ascunde în subconștientul și în sufletul nostru rănit.

Vrem atât de mult să fim apreciati de către ceilalti, dar de ce nu putem să o facem chiar noi?

Să ne privim și să ne acceptăm defectele, minusurile și plusurile. Uitați-vă la lucrurile frumoase care există în jurul vostru, dar mai ales la cele care se ascund în interior. La persoanele dragi, care deși nu sunt așa cum am vrea noi să fie, știm că ne putem baza pe ele atunci când ne simțim doborâți.

Să privim apusul care ne induce ideea că sfârșiturile nu sunt întotdeauna atât de rele, totul depinde de cum interpretăm noi lucrurile prin filtrul gândirii noastre. Să ieșim din casă, să facem o plimbare, să alergăm sau să dansam sub clarul lunii și să ne conectăm cu energia inedită a naturii.

Să ne reconectăm cu propriul sine și să învățăm să ne fim suficienți. Să ne iubim și să ne apreciem fără a mai avea așteptări de la ceilalti în a ne obloji rănile adânc uitate și cicatrizate.

Preferăm să ne complacem în situații care ne displac și ne afectează, în relații toxice și defectuoase, în vicii și dependențe care nu fac altceva decât să ne confirme și mai mult insecuritățile.

Mai bine ne-am asculta sufletul cu adevărat și am înceta să mai fugim de propria realitatea, care deseori poate fi dureroasa, dar încercând să o refulăm, nu facem altceva decât să ne mințim în continuare si să trăim la fel de deprimați.

Rănile și emoțiile reprimate nu vor dispărea niciodată, iar viața nu se va îmbunătăți peste noapte, dacă nu vom conștientiza ca este responsabilitatea noastră să recunoaștem și să ne asumăm acțiunile.

Oamenii ajung în situații frustrante, pe care nu mai știu cum să le gestioneze și se pot confrunta chiar cu depresii severe, tocmai pentru că nu își acordă suficient timp să simtă durerea și tristețea în profunzimea lor.

Dacă simțiți că nimic nu mai contează și că viața este atât de neagră, ar trebui să luați o pauză de la stresul cotidian, să analizați cauzele și motivele din spatele momentelor sumbre, ca mai apoi să cautati soluțiile prielnice sănătății voastre emoționale și psihologice.

Luați un pahar cu apă si curățați toate toxinele, puneți o muzică liniștitoare, aveți grijă de propriul ten cu o baie fierbinte si simtiti-vă bine în prezența voastră.

Duceți-vă în natură și descoperiți unicitatea ei, în timp ce meditați la reacțiile, alegerile, si comportamentele pe care le aveți în relație cu ceilalți. La efortul pe care îl depuneți pentru a vă îndeplini realizările și idealurile, la propriul sine pe care deseori îl neglijăm și de care uităm să ne mai îngrijim și să-l iubim.

Dați-vă voie să plângeți și să eliminați toată energia negativă pe care ați acumulat-o în interiorul vostru, pentru că în spatele acelor lacrimi amare se află un curcubeu plin de zâmbete și veselie ce asteaptă să fie eliberat.

Respirați adânc și reconectati-vă cu propriul corp, cu mintea și subconștientul în care se află toate fricile și experiențele triste pe care nu am știut cum să le controlam, așa că le-am reprimat pentru a ne proteja de adevărul dureros. Simțiți puterea emanată de fiecare emoție, de fiecare parte a corpului vostru.

Confruntați-vă demonii lăuntrici, recunoașteți-vă greselile și luați-le ca pe niste lecții importante în parcursul anevoios de redescoperire și de acceptare a sinelui. Lecții care vă vor ajuta să evoluați echilibrat și armonios, iar evenimentele neplăcute se vor repeta până când vom realiza că noi atragem ceea ce suntem.

De ce spun asta?

Toate gândurile și emoțiile negative au la bază credințele, convingerile și viziunile noastre despre viață, oameni și propria persoană. Așa că în loc să ne înecăm suferința în alcool, relații și situații care aduc și mai multă nocivitate psihicului nostru, mai bine ne-am pune față în față cu realitatea cruntă.

Experiențele care ne-au provocat durere, frică sau furie vor putea fi eliminate doar dacă ne permitem să le simțim și să nu mai fugim de ele.

Cele mai bune conversații pe care le putem avea sunt cele cu noi.

Să evadăm din măștile sociale pe care vrem să le expunem, din iluziile și utopiile pe care ni le creăm pentru a nu ne mai simți speriați, nesiguri,furioși sau nevalorizați. Să conștientizam rolul și frumusetea emoțiilor negative, să le acceptam și să le simțim în toată esența lor.

Doar așa vom reusi să scoatem la suprafață rănile timpurii, să ne vindecam și să devenim cea mai bună versiune a noastră. Să evoluăm, să ne maturizam emoțional și să avem o relație bazată pe iubire și apreciere cu propriul sine.

Vom fi capabili să atragem situații favorabile, joburi care să ne bucure si oameni dispuși să ne ofere respect și încredere deplină.

Așa că dacă vă simțiți demoralizați, deprimați sau singuri, luați-vă la o discuție sinceră și autentică cu voi înșivă, ascultați-vă fără a vă judeca sau critica alegerile și încercați să fiți persoana pe care vă puteți sprijini în momentele întunecate.

Pansați-vă rănile cu blândețe și compasiune, oferiti-vă dragostea, încrederea și înțelegerea pe care le căutați cu ardoare la cei din jurul vostru.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?