fbpx

Cât de sincer ești cu tine?

 In YOU și prin ce trec alții

Te crezi cu adevărat fericit? Crezi că ceea ce faci acum este doar pentru tine? Sau afișezi un zâmbet perfid și îți anihilezi fiecare lacrimă și durere în spatele unei măști pe care nu știi cum să o controlezi mai bine? Ți-ai ascuns și ți-ai negat atat de mult emoțiile, propriul adevăr, încât ți-ai pierdut esența, te-ai pierdut pe tine însuți în toată aceasta vâltoare de a te afișa ca fiind cel mai bun?

Poate ai uitat ce înseamnă să zâmbești autentic, pentru ca ai fost mult prea ocupat sa îți șlefuiești măști rafinate pe chipul obosit. Te-ai speriat prea tare de ce va spune societatea, ți-a fost teamă ca te va pune la zid și te va condamna dacă nu îi urmezi normele derizorii. Dar ai uitat că doar tu ești responsabil în a îți impune propriile limite, în a-ți urma propriul curs al vieții, iar dacă respectul nu îți este oferit, ți-l poți câștiga singur printr-o atitudine fermă, dar cu bun simț.

De câte ori ai vrut să plângi, să te exprimi și să te lași văzut în toată vulnerabilitatea ta, dar n-ai putut și ți-ai afișat o fațetă care ai sperat să te apere de durere? Ai vrut să pari fericit, respectuos și liniștit, doar pentru că așa ți s-a spus că trebuie.

Te-ai ascuns de alții dar mai ales, ai fugit de tine, de singura persoană care te putea vindeca.

Până într-o zi când ți-ai dat voie să fii real, fragil și autentic. Și a fost ziua ta de glorie, contrar aparențelor și vorbelor sceptice ale celorlalți, atunci te ai recâștigat pe ține. Ai inlăturat toată toxicitatea ce îți umbrea frumosul, ai eliminat relațiile defectuoase din care îți era frică să ieși, persoanele ce îți întăreau nesiguranțele. A fost ziua mult așteptată în care ai văzut lumina de la capătul tunelului ce îți acaparase sufletul.

Ai înțeles că ai devenit omul de astăzi datorită tuturor experiențelor triste, a momentelor care ți-au devastat universul, te-ai ridicat din propria cenușă ca o pasăre Phoenix și ți-ai demonstrat că îți ești suficient. Ai renunțat la a ii mai învinovăți pe ceilalti pentru propriile eșecuri, ai ales între a îți accepta trecutul și a învăța din propriile greșeli sau din a continua sa trăiești în aceeași iluzie care îți influențează reacțiile și atitudinile.

Ai înțeles că vulnerabilitatea unește, că ea nu distruge și că relațiile cele mai frumoase se construiesc prin puterea de a îți arăta sensibilitatea și fragilitatea profundă.

Atunci când ți-ai acceptat durerea, n-ai mai îngropat-o în sufletul tău și nu i-ai mai dat voie să se transforme în cioburi ce îți sfâșiau nepătrunsul, ai putut să te simți în sfârșit liberă. Ai putut zâmbi din nou, dar de data aceasta a fost un zâmbet pur și inocent ca al unui copil, pentru că a venit din adâncul tau și nu a mai fost constrâns de aparente înșelătoare.

Te-ai descoperit după un drum lung și anevoios în care a trebuit sa îți accepți toate neajunsurile și insecuritățile, ai învățat să te iubești și nu ai mai rămas lângă oameni care nu știau sa te valorizeze.

Te privești diferit și poți vedea în sufletele rănite ale oamenilor din jur o fărâmă de empatie și de compasiune, pentru ca și tu ai fost prinsă în propriile lacăte ale angoasei lăuntrice ce părea ca îți taie respirația.

Și acum îți iubești fiecare defect, fiecare parte din tine de care ai fugit mereu și pe care ai negat-o. Nu mai ai nevoie de alții ca să completeze ce credeai că îți lipsește, pentru că acum te simți un om complet.

Ajungi să îți iubești atat momentele în care radiezi de fericire, cât și pe cele adâncite în fantomele temerilor aprige, care te pun față în față cu proprii demoni.

Bucuria și trăirea intensă a momentului nu ți se va mai părea clișeică, vei aprecia fiecare zi, fie ea însorită sau plină de lacrimi amare, iar zâmbetele îți vor apărea natural pe chipul nu demult forțat să afișeze măști ipocrite.

Vei ieși din zona de confort, vei încerca tot mai multe lucruri care te vor ajuta să mai descoperi părți din tine, dar acum vei ști cum să le integrezi în personalitatea ta, cum să le vindeci și cum să le transformi in eliberare.

Vei dobândi curajul care ți se părea imposibil de atins și compasiunea cu care te ajuți sa depășești fiecare obstacol, căci viața nu e perfectă și atunci nu poți avea așteptări de la tine sau de la ceilalti sa corespundă idealului absurd care a fost creat și impus de-a lungul timpului doar pentru a evada din propria realitate.

Vei găsi noi căi de autocunoaștere, de conectare cu propriul sine și cu frumosul ce dăinuie în fiecare suflet uitat, în fiecare loc inedit cu care universul ne-a privilegiat. Vei vedea viața prin alte culori și chiar dacă vor mai exista și nuanțe de gri, le vei putea transforma doar prin iubirea absolută pe care care ai descoperit-o în adâncul plin de vise și speranțe vii, ce așteaptă să fie realizate.

Și acum, după lungi războaie cu propria durere ce părea ca îți va frânge sufletul în mii de cioburi, te vezi în sfârșit real și vulnerabil, cu autenticitatea ce așteaptă sa iasă la iveală.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?