Așa arată lumea văzută din carantină

 In YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

Plictiseală, tristețe, furie, răbdare zero… Asta este ceea ce simt. 

În 20 de ani nu am întâlnit o așa situație, iar totul pare desprins dintr-un film de groază din care aș vrea să mă trezesc cât mai repede.

Sunt doar câteva zile de când a începu toată faza cu izolarea, iar eu, la fel ca alții, deja simt că o să o iau razna.

Văd deja, în orașul din care sunt, sute de persoane pe care nu le-am văzut în viața mea, iar asta este destul de ciudat, deoarece aici toți ne știm între noi, mulți dintre ei sunt veniți din alte țări infectate și se presupune că ar trebui să stea izolați 14 zile, dar ei au un dezinteres total de tot ce se întâmplă.

Asta nu este referitor la toate persoanele, pentru că știu și altele care au înțeles mesajul și gravitatea situației.

Merg în magazine unde prețurile au explodat, rafturile sunt goale, iar coada de la casa de marcat imi aduce aminte de perioada sărbătorilor de iarnă, doar că nu și starea de pe fețele oamenilor. Toți sunt speriați, îngrijorați pentru părinți și copii, iar asta îți dă o stare îngrozitoare.

Toți elevii din școlile militare au fost trimiși acasă, iar încadrările lor nu se știe când vor avea loc, nu pot munci, iar asta creează o stare de neliniște, îngrijorare și tristețe.

Elevii din facultăți sunt speriați, își pun întrebarea dacă vor trebui să repete anul, iar asta îi sperie groaznic, pentru că, așa cum gândesc, „îmi pierd 1 an din viață”. Mulți încearcă să fie cât mai aproape unul de altul, asta prin rețelele de socializare și să nu facă din toată situația asta o pierdere de timp și să continue să învețe, deoarece multe cursuri sunt transmise online, însă gândul că ești închis, te duci cu gândul la o formă de închisoare sau la o boală pe care sigur o vei avea și sigur vei muri, tu sau cineva drag ție.

Elevii din licee simt că toate planurile li s-au dat peste cap și că nu au ce să facă cu viața lor. Încearcă să păstreze legătura cu colegii/ prietenii vorbind pe skype, facebook, instagram/ whatsapp, dar cum spun ei, nu mai au subiecte de discutat, deoarece nu au făcut nimic noi în ultimul timp și nu credeau că le va fi dor de cursuri și profesori, de mersul la școală. Simt că vor pierde foarte mult din cunoștințe stând acasă, că starea de somnolență pe care o au în ultima perioadă, îi va afecta foarte rău.

Din punctul meu de vedere, starea asta va continua foarte mult, pentru că nu sunt luate destule măsuri pentru oprirea acestui virus, iar răspândirea a luat amploare din cauza proastei conduceri. Părerea mea ar fi fost, la primele cazuri apărute în România sau în oricare altă țară, atunci trebuiau închise toate vămile, toți băgați la izolare, iar așa virusul nu s-ar mai fi răspândit. Asta ar putea să facă și acum pentru că degeaba este starea de urgență, dacă persoanele din alte țări continuă să apară, nu sunt controlați și au contact cu multe alte personae. Tot personalul din vămi, spitale, supermarket-uri este extrem de expus contaminării.

Degeaba îi pui pe cei întorși în țară să stea izolați dacă ei nu o fac, ar trebui la intrarea în țară să fie reținuți și să rămână într-un izolatoriu special amenajat pe perioada de 14 zile, fără să mai aibă contact cu alte persoane.

Dacă această izolare va ține foarte mult, toți tinerii, după părerea mea, pentru că fac parte din acest clasament, vor avea stări de depresie, vor fi nervoși și extrem de triști pentru că oricât ai vorbi online, simți nevoia să interacționezi cu alții, să ai activitățile cu care erai obișnuit, te saturi de citit, privit seriale, jocuri online. Toți oamenii au nevoie de aer, de activități, de interacționat, de mers la școală.

Tineretul a recepționat cel mai bine acest mesaj și au luat măsurile necesare pentru a se proteja, dar trebuie mult mai multe făcute pentru ca totul să revină la normal iar noi toți să ne întoarcem la viețile noastre. Trebuie să fim uniți și să înțelegem că dacă cumpărăm tot de pe rafturi, nu ne ajutăm între  noi, ci dăm dovadă de egoism, trebuie să avem toți ce mânca. 

Am văzut multe cupluri, iar asta este chiar drăguț, care s-au dus la bunici și stau cu toții izolați, muncesc de acasă, interacționează mult mai mult cu familia și joke, își cunosc mai bine partenerii.

În ultimele zile am vorbit cu persoane cu care nu vorbisem chiar de un an, am povestit de ce s-a mai întâmplat în perioada asta și probabil când va trece toată perioada asta, ne vom vizita.

Noi tinerii sperăm că acest coșmar se va termina curând, totul va fi bine, nu vom avea decedați și ne vom întoarce la viețile noastre, amintindu-ne de această perioadă, care sigur ne-a învățat și ne va învăța multe lucruri, ca o lecție de viață și de istorie.

Trebuie să fim uniți.

Recent Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?