Cum să folosești timpul în izolare pentru a-ți reevalua sănătatea relațiilor personale

 In YOU cu tine, YOU si parintii, YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

Nu toți tinerii au mulți prieteni, dar, în același timp, nu toți tinerii sunt singuratici. Nu toți tinerii sunt extroverți, dar nici introvertiți. Nu toți avem relații bune acasă, cu familia, dar totdodată, cu siguranța există tineri care se înțeleg minunat cu părinții, bunicii, frații sau surorile. Nu toți avem relații, dar nu toți suntem singuri. Unii muncesc, alții nu, unii sunt la facultate, alții poate au preferat să călătorească sau să își mai ia timp de gândire, unii preferă cluburile, alții apreciază serile de stat în casă liniștiți. Așa că nu se pune problema de a vorbi la general despre noi, tinerii. 

Afirmația pe care o pot generaliza, în schimb, este aceea că timpul de stat în izolare este într-o oarecare măsură benefic pentru toți tinerii și, mai ales, pentru relațiile noastre personale sau, mai bine zis, ce se poate schimba la acestea.

Pe cine păstrăm în viața noastră și pe cine nu?

De cine ne îndepărtăm și cum reușim să ne păstrăm conexiunile cu cei din jur?

Există acei oameni, acei prieteni cu care știi că vei rămâne apropiat orice s-ar întâmpla, iar chiar dacă nu vorbiți cu zilele, săptămânile sau luniile, în momentul în care vă vedeți nimic nu s-a schimbat, conexiunea dintre voi este tot acolo și timpul petrecut fără să știți unul de celălalt nu a existat de fapt.

Asta înseamnă, din punctul meu de vedere, o prietenie adevărată și o relație cu un om care va răspunde la telefon la orice oră și în orice zi pentru a-ți acorda ajutorul, un om pe care nu ar trebui să-l excluzi din viața ta pentru că există acea iubire reciprocă dintre voi.

Dar, bineînțeles, toți avem parte și de acei oameni care ne sunt aproape doar câteodată, în niciun caz pentru totdeauna. Ei bine, în momentele de izolare aceștia sunt mai mult inexistenți, fără a fi interesați de bună starea ta sau a familiei tale, fără a da vreun semn de viață, decât dacă tu ești cel care dă și fără a menține acea conexiune foarte importantă, de altfel, pentru o prietenie sănătoasă. Acest tip de oameni sunt prezenți, dar fără a avea intenția de a rămâne, iar tu trebuie să fi conștient de asta. La genul acesta de “prieteni” trebuie să renunți în momentele în care nu îi simți lângă tine sau în momentele în cate te dezamăgesc. 

Timpul în izolare ne arată fără îndoială cine sunt persoanele care ne sunt alături și ne poate da răgazul de a reflecta și reevalua anumite relații, poate toxice, de care am avut parte în viața noastră agitată de zi cu zi.

Dacă îl folosim cu înțelepciune și ne concentrăm pe noi înșine, punându-ne viața un pic în ordine, cu siguranța vom reuși să ne însănătoșim viața personală, înconjurându-ne de oameni cărora le pasă de noi și care investesc în relația cu noi, așa cum și noi investim în relația cu ei. 

Sănătatea relațiilor noastre personale ar trebui să fie una dintre prioritățile fiecăruia. 

Tu cum îți gestionezi relațiile personale în izolare?

Vrei să publici un articol în platforma noastră?

Scrie-ne pe hello@you.com.ro

Colegii noștri vor reveni cu răspuns în cel mai scurt timp.

Iată recomandările noastre editoriale: între 3,000 și 10,000 de semne, cu diacritice, pe teme deschise. Primim eseuri personale, interviuri la alegerea ta (pot fi cu prietenii tăi), și articole documentare, care radiografiază un anumit subiect. Pentru noi, experiența ta creativă este cea mai importantă.

Ne rezervăm dreptul de selecta materialele primite, și de a edita și publica doar acele articole de calitate care se subscriu recomandărilor editoriale, normelor de ortografiere și gramatică, care nu folosesc limbaj discriminatoriu și opinii religioase sau politice.
Datorită volumului mare de solicitări primite în această perioadă, prioritizăm acele materiale de calitate care respectă termenii și condițiile de mai sus.
Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?