Cu ce să îți hrănești creierul și inima în perioada pandemiei

 In YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții

Înainte de toate, vă trimit multă dragoste, am stocat ceva în perioada asta, de când mă aflu în autoizolare. Așa că sper să aveți inima deschisă – dragostea a plecat spre voi.

Acum, să trecem la discuții mai serioase.

Știți că toate acțiunile pe care noi le facem au scopul de a căuta starea de bine? De multe ori, facem alegeri greșite și ne dăm seama că obținem fix pe dos. Dar azi vorbim despre cele care dau și rezultate, dacă pornim în căutarea lor cu deschidere, fără preconcepții și alte gânduri murdare. Adică, hai să încercăm și apoi vedem dacă funcționează sau nu, nu? Nu avem nimic de pierdut, o facem pentru noi, iar timp pare că avem din plin.

Evident, vă povestesc din propria experiență. Nu o să fiu ipocrită, vă spun din start că am avut și eu zile cu panica peste nivelul maxim admis, în care eram nervoasă non-stop din cele mai stupide motive. Mi-am făcut griji legate de moarte, de bani, de sănătatea familie, de mersul relației. Dar am ales, conștient, să spun: STOP! Și am căutat starea de bine, despre care vorbeam mai sus. Din start, am ales să evit cuvântul plictiseală. Cum zicea nu știu cine (InsertNameHere): “Doar oamenii fără imaginație se plictisesc“, iar voi sunt convinsă că sunteți plini de creativitate. Da, chiar sunt sigură.

Ce nu-mi aduce o stare de bine în perioada asta: prea mult social media, urmărirea vieții altora, prea multe știri, alimentarea discuțiilor despre COVID19 sau alimentarea fricilor altor persoane.

Ce am făcut?

Am limitat foarte mult timpul pe social media, iar când intru mă concentrez doar pe știrile de bine, pe oamenii care ajută, care gândesc pozitiv sau care fac postări cu știrile bune ale zilei. În discuțiile cu prietenii și familia îmi expun perspectiva pozitivă și nu alimentez panicile. La știri mă mai uit, în principal, când se dă vreun anunț din partea oficialităților. NU număr cazurile de coronavirus de la minut la minut!

Stau în aceeași casă cu iubitul meu și este poate mai dificil să mă retrag într-un colț pentru timp cu mine, dar se poate.

Zilele trecute mi-am umplut cada cu apă, am pus spumă și câteva picături de ulei esențial de lavandă (n.r.: lavanda are proprietatea de a ne liniști). Pe marginea căzii am dat drumul la un documentar pe gaia.com pe telefon, aplicație la care vă sfătuiesc să fiți curioși să vă abonați. Ei o numesc Netflixul spiritualității. Pe lângă multe documentare și serii care tratează subiecte precum funcționarea creierului, emoții de toate felurile, moduri în care putem trăi conștient, aplicația oferă și sesiuni de meditație ghidată și yoga, pe care abia aștept să le încerc. Eu împart aplicația cu o prietenă, puteți face și voi la fel și veți avea, cu această ocazie, un nou subiect fain de discuție. Ei bine, după baia asta de aproape două ore, gomaj, creme și eu cu mine, am ieșit cu o stare excelentă, pe care încă reușesc să mi-o mențin.

Cam în aceeași gamă cu această recomandare intră și discursurile TEDx pe care eu le urmăresc de ceva timp pe YouTube.

De câte ori mă macină vreun subiect, caut și un discurs pe YouTube de la TEDx pe acest subiect. Pe toți ne ajută să vedem cum trec alții prin aceleași probleme. Și aici pe site, aveți o arhivă cu numeroase subiecte despre probleme comune ale adolescenților, pe care vă invit să le lecturați. Tot aici aș adăuga cărțile, fix cele care vă plac. Eu le prefer pe cele de dezvoltare personală, îmi plac memoriile și biografiile. Dar poate vouă vă place să explorați alte lumi, în mâini cu o carte de ficțiune.

Știu că o stare de bine îmi aduce și sportul (în trecut eram foarte disciplinată pe zona asta).

De foarte mult timp spun că vreau să fac sport acasă. Am reușit, după mai bine de o săptămână de stat acasă. Mi-am propus pași mici, pentru a nu mă demotiva. Prima zi au fost 10 minute, dintre care 5 încălzire, a doua zi au fost 40 :D. Și sunt foarte mândră de asta.

Astea sunt lucrurile care au funcționat la mine, dar, în general, vă sfătuiesc să faceți toate lucrurile care vă făceau plăcere și înainte și de care, poate, ați uitat. Dacă v-ați dedicat timp să le descoperiți. Dacă nu, tot nu aveți nicio scuză, puteți face asta acum.

Dacă zicala cu Privește cerul nu prea mai e valabilă, o mai avem pe aceea cu Fă Rai din ce ai. Ce ziceți?

 

Vrei să publici un articol în platforma noastră?

Scrie-ne pe hello@you.com.ro

Colegii noștri vor reveni cu răspuns în cel mai scurt timp.

Iată recomandările noastre editoriale: între 3,000 și 10,000 de semne, cu diacritice, pe teme deschise. Primim eseuri personale, interviuri la alegerea ta (pot fi cu prietenii tăi), și articole documentare, care radiografiază un anumit subiect. Pentru noi, experiența ta creativă este cea mai importantă.

Ne rezervăm dreptul de selecta materialele primite, și de a edita și publica doar acele articole de calitate care se subscriu recomandărilor editoriale, normelor de ortografiere și gramatică, care nu folosesc limbaj discriminatoriu și opinii religioase sau politice.
Datorită volumului mare de solicitări primite în această perioadă, prioritizăm acele materiale de calitate care respectă termenii și condițiile de mai sus.

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?