Cum să convingi o rudă încăpățânată să stea acasă în timpul Covid-19

 In YOU si parintii, YOU și prin ce trec alții

Un dialog constructiv cu familia sau cu prietenii tăi poate să-i împiedice pe câțiva dintre aceștia din a se expune pe ei înșiși, cât și pe cei din jur, la riscuri inutile în această perioadă.  

Tu cum îi faci să înțeleagă?

„Nu o faci doar pentru tine, o faci pentru noi toți!” Asta este una dintre replicile folosite de mine în momentul în care am o discuție cu familia sau cu un prieten pe temă izolării voluntare. 

Pentru că aceasta este de fapt problema pe care lumea nu o înțelege. Argumentele de genul „nu pățim noi nimic, pe noi nu ne afectează”, venite de la tineri sau „oricum mi-am trăit viața”, venite de la bunicii noștri trebuie combătute direct și din scurt cu explicația că deși ei sunt așa de siguri că nu vor pății nimic, există șanse mari să transmită altor oameni, să fie purtători și să fie cauza unei îmbolnăviri sau chiar a unei morți.

Dorința generală a populației este să depășim această perioadă cât mai repede și cu cât mai puține victime, dar lucrul acesta nu o să se întâmple niciodată dacă nu suntem conștienți de răul pe care îl facem prin indiferență și egoism față de noi și de ceilalți. 

Însă, de multe ori, argumentele logice nu înseamnă nimic, așa că dialogul poate crește treptat spre argumente care apelează la realitatea tristă în care ne aflăm.

Nimeni nu se poate pune în situația celui infectat sau a celui care are o persoană dragă infectată, până când i se întâmplă chiar lui, iar din păcate este foarte posibil ca vremea aceea să vină mai repede decât ne-am așteptat. Nimeni nu se poate pune în locul medicilor, asistentelor și personalului spitalului care lucrează non-stop pentru sănătatea oamenilor care au fost luați pe nepregătite de acest virus, oameni care mâine ar putea să fie parte din familia ta, dacă nu chiar tu; aceiași medici ne roagă să stăm acasă pentru binele nostru, chiar dacă ei nu au această posibilitate. 

Nimeni nu se poate pune în locul celor care nu și-au putut vedea bunicii sau părinții aflați în spitale, nici măcar după ce aceștia au decedat. Până când acel cineva devii chiar tu….

Indiferența despre care vorbeam este exact motivul pentru care numărul de îmbolnăviri crește cu zecile în fiecare zi, este naivitatea de a nu te pune în locul ceilulialt cu gândul că acolo ai putea fi tu și, nu în ultimul rând, este răul pe care ți-l faci ție însuți fără să conștientizei că poți prevenii situațile descrise mai sus. 

Dialogurile constante cu cei din jur sunt foarte importante în perioada în care ne aflăm. Păstrarea legăturilor și avertizarea persoanelor dragi în legătură cu riscurile la care se pot expune poate salva nu numai viața lor, ci și a multor oameni cu care ar fi intrat în contact fără să conșteintizeze. 

Fi tu cel care salvează vieți printr-o simplă conversație cu o persoană cunoscută care încă nu e conștientă de gravitatea situației. 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?