fbpx

Perfecțiunea e o iluzie de care, personal, m-am săturat

 In YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

Care este perfecțiunea ta?

Singurele povești de dragoste care m-au impresionat vreodată sunt cele din cărți sau filme tocmai din simplul fapt că mi se par cele mai reale. Descriu perfect așa cum ar trebui simțită și trăită o secundă, o relație sau chiar o viață alături de cineva pe care-l iubești. 

Ironia este, bineînțeles, că ele sunt povești și nimic mai mult, ficțiune pură. Ne transmit o idee atât de perfectă legată de acest „basm etern al iubirii” ne transmit fără nicio jenă, o iluzie. Sunt fascinată și dată peste cap de viața perfectă care ni se prezintă încă din copilărie, sunt pur și simplu stupefiată de ușurința cu care este manevrată existența noastră într-o poveste. 

Trăim în iluzia perfectului, iar din păcate asta face ca realitatea să fie puțin diferită. Toată viața ne sunt prezentate lucrurile așa cum ,,ar trebui să fie” și foarte rar așa cum sunt de fapt. Oricât de frumos ar putea fi trăită dragostea dintre două persoane sau oricât de minunată ar fi viața cuiva, niciodată nu se va ajunge la idealul de perfecțiune care ne-a fost transmis dintotdeauna, ceea ce este un lucru minunat. 

Este minunat să știi că relația ta, povestea ta de iubire, nu este perfectă, nu este totul numai roz și nu este doar un basm, ci este mai mult decât atât pentru că ati construit-o voi, ați sacrificat și ați avut răbdare unul cu celălalt. 

Da! Da, este minunat să șii ca viața ta nu este deloc perfectă, nu este nici măcar pe aproape, dar în același timp să știi că faci ce îți place, că ai muncit și că o să mai muncești în continuare pentru a ajunge la perfecțiunea ta și doar a ta. Că vei ajunge la idealul tău, nu al societății, nici al oamenilor din jur și cu atât mai puțin al acelor povești la care visam cu toții.

Am crescut cu iluzia „dragostei de neînvins” a Cenușăresei și a vieții perfecte cu  „happy ending”, iar atunci când m-am lovit de realitate mi-ar fi plăcut să ricoșez spre basmele amăgitoare cu final fericit, dar am învățat că existența obiectivă este mult mai puternică decât orice basm, ea te învață să îți creezi propriul final fericit, să lupți pentru el și să te bucuri din plin de ceea ce ai realizat. 

Asta este cu adevărat perfecțiunea fiecăruia.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?