fbpx

Nu mi-aș dori să fiu adolescent în locul vostru

 In Scoala in lume, YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

Îmi amintesc perfect vorbele directoarei de la liceul meu: “Nu mi-aș dori să fiu adolescent în locul vostru, pe timpul meu nu era atât de dificil.”

Eram toți din clasa mea adunați în sala de festivități, așteptând să ni se spună ce soartă vom avea în urma unei prostii pe care o făcusem. Trebuia să ne scadă nota la purtare tuturor, dar în schimb, doamna directoare ne-a ținut doar o predică pe care nu o voi uita prea curând. 

Cuvintele dure, dar frumoase, pe care ni le-a înșirat, ne-au făcut pe toți din sala aceea să plecăm îngândurați și recunoscători pentru femeia minunată care ne conducea liceul. 

Ne-a explicat cât de greu i se pare ei să fii adolescent în societatea în care trăim astăzi, să supraviețuim timpului care se mișcă mult prea repede, viitorului care ne așteaptă cu prea multe confruntări, competiția, ignoranța și răutățile de care vom da în momentul în care vom vrea să ne angajăm, lumea care nu acceptă să fii novice și care vrea să te naști cu experiență în tot ceea ce ai face, oameni care nu acceptă greșeli sau oameni care dacă ești prea bun vor vrea să te doboare, tot feluri de lupte pe care le vom avea odată ce vom părăsii pereții liceului. 

Mereu m-am gândit la ziua aceea și deși nu simțeam nicio presiune la momentul respectiv, imaginându-mi viitorul de care vorbea ea mult prea departe, a venit clipa în care pot să îi dau dreptate. 

Oricât de frumoși, de puri și de idealiști sunt adolescenții din ziua de azi și oricât de puternică ar fi dorința lor de a schimba ceva și de a face lucrurile altfel, societatea reușește să fure multora visul pe care îl au. Această societate ne spune cât de puternici trebuie să fim și cât de mult trebuie să luptăm pentru ceea ce ne dorim, dar tot ea este cea care ne poate distruge tot ce ne-am plănuit.

Am avut până la 19 ani trei locuri de muncă, dar și multe încercări. Am întâlnit oameni care nu mi-au mai răspuns la mesaje/telefon, oameni care mi-au spus nu din prima, dar și oameni care au vrut să mă ajute. Treci într-adevăr printr-un rollercoaster de emoții în momentul în care vrei să depășești perioada ludică, dar și plină de încercări, a adolescenței și vrei să intri în lumea matură cu gândul de a avea succes. Sunt multe provocări, frici, dezamăgiri, dar nimic nu se compară cu clipa în care îți reușește ceva. 

Deși există foarte multe lucruri care pot fi împotriva noastră în lumea în care trăim astăzi, am învățat să nu renunț niciodată din a încerca și din a muncii pentru ceea ce îmi doresc. Este adevărat ceea ce am auzit în ziua aia, este adevărat că totul se mișcă mult prea repede și că de cele mai multe ori pare că nu avem timp să respirăm, dar noi suntem obișnuiți, ne-am învățat cu ritmul acesta alert și dinamic și reușim să depășim multe provocări pe care alții, care nu au fost născuți în agitația de acum, nu ar putea să le confrunte.

Ce știu sigur este că am reușit să nu mă opresc în momentul în care alții mi-au spulberat speranțele, că am reușit să fug dintr-o parte în alta până mi-am construit alt plan pe care-l aveam de îndeplinit. Astfel, oricât de dificil ar părea să supraviețuiești în societatea care ne înconjuară, principala idee după care am ales să mă ghidez este să nu renunț, chiar dacă primesc refuzuri, chiar dacă mi se distrug planurile și chiar dacă sunt perioade în care nu îmi iese nimic bine. O să continui mereu.

Vrei să publici un articol în platforma noastră?

Scrie-ne pe hello@you.com.ro

Colegii noștri vor reveni cu răspuns în cel mai scurt timp.

Iată recomandările noastre editoriale: între 3,000 și 10,000 de semne, cu diacritice, pe teme deschise. Primim eseuri personale, interviuri la alegerea ta (pot fi cu prietenii tăi), și articole documentare, care radiografiază un anumit subiect. Pentru noi, experiența ta creativă este cea mai importantă.

Ne rezervăm dreptul de selecta materialele primite, și de a edita și publica doar acele articole de calitate care se subscriu recomandărilor editoriale, normelor de ortografiere și gramatică, care nu folosesc limbaj discriminatoriu și opinii religioase sau politice.
Datorită volumului mare de solicitări primite în această perioadă, prioritizăm acele materiale de calitate care respectă termenii și condițiile de mai sus.

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?