fbpx

Cea mai mare teamă a mea din timpul carantinei

 In Uncategorized, YOU cu tine

Din piept o văpaie neînțeleasă se căznește să se exteriorizeze prin ochii-mi umezi, sub formă de lacrimi. Deși mă arde, încerc să o sting înainte ca oxigenul să-i dea mai multa putere. Dacă va ieși la suprafață, lacrimile pe care mi le va provoca vor fi de nestăvilit. Iar voi, oameni buni, voi trebuie să aflați motivul focului arzând din inima mea.

Am 16 ani și, contrar așteptărilor voastre, nu sufăr din dragoste, întrucât acest sentiment îmi este necunoscut. Mă veți întreba de ce mint, când am în jurul meu oameni care-mi oferă zilnic dragostea pe tavă. Iubesc și sunt iubită, dar nu la o astfel de iubire mă refer.

Sufăr din pricina fricii. Frică de faptul că nu mă va iubi nimeni asa cum o iubește Leon pe Hilal, Maestrul pe Margaretă sau Theodore pe Violet. E prea devreme, nu? E prea devreme pentru o fată de 16 ani sa se gândească la dragostea adevărată.

Gândurile îmi sunt libere și pot să cuget la orice doresc.

Romeo s-ar fi lepădat de mama și de tata pentru Julieta. Va exista, vreodată, cineva care ar fi în stare să facă același lucru și pentru mine? Voi găsi vreodată pe cineva ca Leon, care să renunțe la propria-i patrie, cu nădejdea că voi deveni eu patria lui?

Ceasul ticăie și inima mea bate. Va exista oare, cândva, cineva, care la miezul nopții să-mi oprească sângele-n vene doar printr-un singur sărut?

Veti spune că sunt o visătoare, că mă definește rozul și ca nu ma mai regăsesc cu picioarele pe pământ.

Vă înșelați. Sunt conștientă de sfârșitul tragic al lui Romeo, de zbuciumul lui Leon, de vocile din capul lui Theodore și de secarea speranței din sufletul Maestrului. Nimeni nu merită o astfel de suferință. Nu-mi doresc ca un om să facă sacrificii fără întoarcere doar ca eu să mă simt iubita cu adevărat. Dragostea reală nu impune sacrificii. Dragostea reală presupune sa fii capabil de sacrificii, dar nu și sa le faci. Îmi doresc sentimente, emoții. Îmi doresc ca cineva să-mi spună sa fugim în lume și să-i lăsăm pe toți în urmă. Să-mi spună că are nevoie doar de mine, iar eu să simt că ceea ce-mi afirmă este purul adevăr. Să simt ca am lângă mine pe cineva care ma iubește atât de mult încât și-ar da viata pentru mine. Poate că voi părea egoistă, dar vă asigur că nu sunt. Îmi doresc exact aceeași cantitate de iubire pe care sunt în stare sa o dau și înapoi. Schimb pe schimb, viață pentru viață.

Toate întrebările enumerate anterior vor rămâne fără un răspuns clar până la momentul oportun, dar eu voi rămâne mereu cu aceeași teamă în suflet. Voi avea parte de o iubire care sa rupă lumea în două, sau voi îmbătrâni alături de cineva care îmi va oferi doar dragoste platonică?

Am 16 ani. Am trăit vise și coșmaruri de toate culorile, iar când încerc să zbor, gravitația îmi arată din nou unde îmi e locul. Nu sunt o visătoare, deoarece prefer sa trăiesc în lumea vie.

Văpaia care îmi amenința ochii s-a stins, gândurile mi-au fost așternute pe hârtie. Se va reaprinde ea și mai înflăcărat data viitoare? Se poate ca această întrebare sa fie în sfârșit prima la care vă voi oferi un răspuns, rămâne de datoria voastră să mi-l interpretați.

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?