fbpx

Sfaturi sănătoase pentru băieți în abordarea unei persoane pe care o plac romantic

 In Sănătate emoțională, YOU și prin ce trec alții

Indiferent dacă ești atras de o fată sau de un băiat, ideea de bază este că atunci când îți doreșți să interacționezi cu cineva să o faci într-un mod sănătos și pozitiv.

La baza flirtului și a comunicării cu o persoană care te interesează romantic stau respectul, sinceritatea și încrederea de sine, pentru că oricât de multe calități sau defecte ai avea, contează foarte mult modul în care te prezinți în fața cuiva. Atitudinea îndrăzneață, în limitele bunului simt, normal, cât și reflexia pe care singur ți-o proiectezi, îți vor evidenția personalitatea în cel mai bun sens al cuvântului.

Stima de sine, indiferent de persoana cu care ai contact, este printre principalele chei către o interacțiune cât mai favorabilă ție, pentru că, deși este greu să pari încrezător, atunci când de fapt nu prea eșți, faptul că te placi pe tine îi va atrage, involuntar, și pe ceilalți.

Lipsa încrederii, mesajele mixte, cât și lipsa de experiență pot fi trei elemente care afectează interacțiunea cu o persoană de care eșți atras.

Pentru a face puțin mai clare aceste mesaje, am întrebat câțiva adolescenți și tineri despre modul sănătos prin care ar putea fi abordați romantic de un băiat. Acestea sunt răspunsurile lor:

 1. “Să fie sincer și să își împărtășească sentimentele cu persoana respectivă, indiferent de răspunsul acesteia.”
 2. “Să nu fie sfioși și să nu creadă că dacă disimulează atracția, să zicem, au o șansă mai mică de a fi respinși.”
 3. “Să nu asculte de vreun <guru> din ăsta, expert în relații si sa fie ei înșiși, toată lumea apreciază autenticitatea.”
 4. “Să încerce să înceapă relația cu persoana respectivă ca amic mai întâi, poate îi va fi mai ușor, iar dacă nu merge pe plan romantic, măcar rămâne cu un prieten după.”
 5. “Nu intra în spațiul personal al cuiva dacă nu dorește”
 6. “Să fie perseverent, dar nu insistent”
 7. “Amabilitate”
 8. “Vorbește și despre ea/el, nu fi doar tu centrul de interes”
 9. “Uneori hard to get e o idee bună, pregătește-ți terenul și apoi așteaptă să vezi dacă ți se servește înapoi.”
 10. “Nu te lăuda niciodată cu ce cucerești tu. Nu e atractiv”
 11. “Cred că ar trebui să fie sinceri în primul rând, deoarece asta îi va oferi persoanei respective încredere, ceea ce e mai important decât vorbele în vânt. În al doilea rând, ar trebui să se arate interesat de ceea ce îi place ei/lui sau de ce îl/o frământă, să arate că îi pasă de lucrurile mici. În al treilea rând, consider important ca cineva care vrea să își dezvăluie sentimentele față de altcineva trebuie să își facă timp pentru persoana aceea, atunci când se poate.”
 12. “Să aibă tupeu, să fie sinceri și ei înșiși.”
 13. “Să nu se dea cocoși. Manierele cuceresc instant, deci să știe câteva lucruri de baza despre acestea.”
 14. “Să își spună intentile clar de la început.”
 15. “Respectul trebuie să primeze în comportamentul lui mereu. Manierele și politețea sunt foarte importante.”
 16. “Să fie încrezător, dar nu arogant. Aroganța îndepărtează oamenii.”
Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?