Aveam nevoie de asta!

 In Sănătate emoțională

România are multe deficiențe  în ceea ce privește educația, programa, ajutarea copiilor cu dificultăți,  a copiilor cu probleme sau a adolescenților care trec prin conflicte interioare/abuzuri, probleme cu familia sau cu prietenii etc. 

De foarte multe ori m-am aflat în situația neplăcută în care fie eu, fie prietenii mei simțeam că avem nevoie de ajutor, dar, din păcate, în afară de a vorbii între noi, de a ne descărca prin plâns sau scris, nu prea aveam la cine să apelăm, din cauză ca nu știam cum stă treaba cu psihologii, nu credeam că avem o problemă prea gravă, nu puteam vorbii cu părinții (mai ales dacă ei erau cauza supărărilor noastre) și pur și simplu nu știam cum să procedăm. 

Am cunoștințe care au fugit de acasă, care au fost bătuți, care treceau prin certuri interminabile cu cei din jur (în special cu familia), care se tăiau, care nu aveau voie să iasă din casă sau cărora li s-a spus la nesfârșit că nu sunt îndeajuns de buni.

Cunosc fete care au trecut prin hărțuire sexuală, viol, care au fost urmărite, drogate sau îmbătate până la inconștiență, pentru a fi abuzate, care au fost victimele revenge porn-ului sau a șantajării emoționale și care au fost batjocorite fără motiv.

Știu persoane cărora li s-a distrus încrederea și stima de sine din cauza bullying-ului, din cauza reproșurilor legate de înfățișare, de greutate, de înălțime, de acnee sau de oricare aspect legat de fizic.

Cunosc numeroase persoane gay, bisexuale sau queer cărora le este rușine sau teamă să se expună, să fie mândri de cine sunt cu adevărat, să spună lumii adevărul, din cauza mentalităților învechite și a societății în care trăim, iar cei care au curajul să facă lucrul acesta, de cele mai multe ori nu sunt acceptați.

Astfel, aceștia ajung să trăiască mulți ani, dacă nu toată viața, cu un secret imens pe umeri, cu o durere și o piatră pe inimă, ajungând câteodată chiar la gânduri periculoase pentru sănătatea lor. 

Nu este normal să nu avem niciun fel de sistem care să ne ajute, îmi spuneam.

Nu este normal să depindem exclusiv de părinți sau de banii lor, pentru a putea contacta pe cineva care ne-ar putea ajuta, pentru că, de cele mai multe ori, părinții ori nu sunt de acord, ori ei sunt motivul pentru care avem nevoie să vorbim cu cineva. 

Este adevărat că am fost și sunt o tânără care și-a dorit schimbarea și care se bucură extraordinar de mult când vede alți adolescenți și tineri cu idei, de cele mai multe ori chiar puse în practică, care pot aduce un beneficiu țării în care trăim și care încearcă să facă lucrurile așa cum trebuie. 

Suntem conștienți deja că sistemul nu este de partea noastră și că noi trebuie să fim cei care ne ajutăm și de asta am rămas surprinsă (m-am îndrăgostit mai bine spus) de proiectele minunate care se dezvoltă în ultimul timp, atât de generațiile tinere, cât și de oamenii care se gândesc la nevoile acestora. 

You.The Youth Project a fost și este un dar pentru adolescenții de astăzi, care pot apela la cineva profesionist, gratis, pentru a-și discuta problemele zilnice, atât interioare, cât și cele provocate de factori externi. 

Ca un tânăr care a trecut prin multe și care a văzut și mai multe la cei din jurul său, nu mă pot bucura îndeajuns pentru că există în sfârșit un loc destinat sănătății mintale a celor ca mine și ca milioanelor de oameni aflați în situații dificile. 

În sfârșit avem un loc al nostru unde putem vorbi în confidențialitate și unde ne putem aproviziona cu ajutorul necesar de la specialiști, pentru a ne putea îmbunătății, pentru a trece peste anumite traume, pentru a ne salva de noi înșine și pentru a reuși să supraviețuim de pe o zi pe alta cu toate conflictele prin care trecem. 

Apelează la ajutor, pentru că în sfârșit poți!

Donează 2 euro și susține programul de psihoterapie gratuită pentru tineri al Centrului YOU.

Contextul social curent și repercusiunile sale economice au afectat și activitatea Centrului YOU.

Peste 1200 de tineri au beneficiat până acum, gratuit, de suportul Call-Centerului.

Demersul centrului YOU. înseamnă sute de ore în fiecare lună în care alocăm empatie, dedicare, compasiune și suport specializat pentru vulnerabilitățile tinerilor, cauzate de abuz, depresie, anxietate, bullying, hărțuire sexuală sau neglijență parentală.

Pentru a ne putea continua activitatea de a susține constant adolescenții și tinerii, avem nevoie de ajutorul tău.

Donează 2 Euro cu textul VIITOR la 8836 și susține activitatea YOU.

Citește aici mai multe despre lansarea Centrului YOU în 2019

Descoperă aici cum lucrăm cu tinerii în psihoterapie și mentorat

Implică-te în proiect ca voluntar

Sau susține-ne cu o donație unică, la alegerea ta.

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?