fbpx

(Podcast): Prăpastia dintre părinți și copii

 In Podcast, Sănătate emoțională

Adolescența este știută ca fiind perioada în care ne dezvoltăm cel mai mult, perioadă de schimbare și transformare care, prin urmare, afectează relația dintre părinte și copil pe tot parcursul sau (pozitiv sau negativ).

Aici descoperim nevoia de mai multă independența și libertate pe mai multe planuri, lux pe care părinții nu ni-l pot oferi întotdeauna. Astfel, apare această prăpastie formată din certuri și supărări în care părinții se preschimbă, în ochii noștri, în personaje negative.

Multă vreme avem senzația că adulții nu ne pot înțelege, deoarece poate uită cum e să fii copil, mai ales adolescent, și să ai această nouă deschidere față de anumite lucruri, dar, în cazul de față, acest “conflict” nu trebuie evitat prin minciuni sau lucruri ascunse față de ei, respectiv fapte ce pot dăuna chiar mai mult în viitor, ci doar prevenit prin comunicare și considerare, moment în care părinții să încerce să ne înțeleagă, dar și noi pe ei.

Despre cum să ai o experiență sănătoasă în relația ta cu familia, am vorbit pe larg în al patrulea episod al Podcastului “Despre mine? Despre tine”, în care abordez metode concise și dovedite să aibă rezultate pentru a soluționa mai facil și ingenios/creativ orice situație de viață.

În această emisiune, vă împărtășesc, în fiecare episod, câte o lecție no-nonsense din viața mea, cu aplicabilitate directă pentru voi, indiferent de vârstă. 

Ascultă episodul integral aici:

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?