fbpx

22 de cursuri de top accesibile în 2020, care te pot pregăti pentru cariera pe care ți-o dorești 

 In Scoala in lume, YOU si vocatia pasiunea deci cariera

Am avut norocul și oportunitatea ca în timpul liceului să pot participa la câteva internship-uri și cursuri care m-au ajutat să mă dezvolt și să mă pregătesc cât de cât pentru o carieră de viitor.

Astfel, am găsit în newsletter-ul Personal Growth (Top Rated Career Courses To Help You Get The Job You Want) câteva cursuri propuse de aceștia care mi s-au părut potrivite pentru oricine care ar vrea să se pregătească în unul dintre domeniile specifice lor. 

1.„Google IT Support Professional Certificate Specialization”

Acest curs este dezvoltat de Google și este proiectat pentru a te ajuta să îți dezvolți o carieră în IT. Printr-un amestec de videouri, teste și laboratoare interactive, acest program te va introduce în diferite zone ale IT-ului.

2. „Create Your Dream Career”

Acest curs se bazează mai mult pe felul în care „jocul” ar trebui să te îndrume către cariera pe care o iubești. Vei explora modul în care personalitatea și stilul de viață sunt factori extrem de importanți în alegerea carierei. 

3. „IBM Data Science Professional Certificate”

După terminarea acestui curs vei primii un certificat profesional de la Coursera și o insignă digitală de la IBM care-ți va recunoaște competența în știința datelor.

4. „Career Hacking: Resume, LinkedIn, Interviewing + More”

Acest curs se bazează pe strategiile inovatoare ale carierelor din birourile de management de la Universitatea din California din Berkeley. Fiecare modul beneficiază de cercetări de ultimă oră de la organizații de top precum Harvard Business School, McKinsey Consulting Group și Duke University.

5.Cognitive Behavioural Therapy (CBT) Practitioner Certificate

CBT (terapia cognitiv-comportamentală) este o formă modernă de psihologie care este de obicei aplicată de către mentori, terapeuți, consilieri și specialiști în sănătate mintală. Datorită bazei raționale pentru eficacitatea sa, CBT este un sistem de ajutor popular pentru multe dificultăți emoționale regulate, cum ar fi durerea, anxietatea și stresul.

6. „Microsoft Excel — Excel from Beginner to Advanced” sau „Excel Skills for Business Specialization” 

Acest curs te ajută să devii un profesionist în ale Excel-ului, începând de la lucrurile de bază. 

7. „Foundations of Public Health Practice Specialization”

Această specializare îți va permite să reflecți și să cultivi comportamentele de care ai nevoie pentru a deveni un profesionist eficient în sănătatea publică – fie în calitate de academician, practicant, clinician, manager sau lider.

8. „Global Disease Masterclass Specialization”

Această specializare își propune să ofere studenților o imagine de ansamblu asupra principalelor provocări de sănătate și a liniilor de cercetare epidemiologică care se desfășoară, într-o gamă largă de boli infecțioase și netransmisibile.

9. „Career Success Specialization”

Acest curs te ajută să construiești, să dezvolți și să îți perfecționezi abilitățile necesare pentru angajare și avansarea în forța de muncă dinamică de astăzi. Specializarea se încheie cu un proiect care îți va oferi posibilitatea de a integra și aplica abilitățile pe care le-ai dobândit de-a lungul cursurilor la nevoile tale individuale și organizaționale.

10. „English for Career Development” sau „Teach English Now: Second Language Reading, Writing, and Grammar

Aceste cursuri sunt destinate persoanelor care își doresc să-și îmbunătățească cariera prin învățarea limbii engleze. În primul, vei afla mai multe despre procesul de căutare a unui loc de muncă, cerere și interviu în SUA, comparând și contrastând același proces în țara de origine. Al doilea, este mai avansat, punând accentul pe modul în care poți preda, la rândul tău, engleză.

11. Become a Product Manager | Learn the Skills & Get the Job

În acest curs vei învăța abilitățile care alcătuiesc întregul job și proces de gestionare a produsului: de la idei, la cercetări de piață, la prototipe, tehnologie, metrică și, în cele din urmă, la construirea produsului. 

12. „Git a Web Developer Job: Mastering the Modern Workflow

Aici vei învăța setul de competențe moderne pe care companiile îl caută la developeri, pentru a deveni un web developer profesionist (nu este neapărat un curs pentru începători). 

13. „PMP Exam Prep: Earn Your PMP Certification

Acest curs oferă 35 de ore de educație în managementul de proiect și este predat de autorul și expertul în management de proiect Joseph Phillips. 

14. „Psychological First Aid”

Acest curs are scopul de a te învăța cum să oferi primul ajutor psihologic persoanelor în cea mai mare nevoie de el. 

15. „Microsoft Access 2016 Master Class: Beginner to Advanced”

Accesând acest curs, îți vei dezvolta abilitățile de a lucra în Acces. Este un bun curs pentru începători, ajutându-te să înțelegi cu adevărat cum poți ajunge un profesionist în folosirea acestui program. 

16. „Ultimate Guide to Microsoft PowerPoint for All Levels”

Aici poți învăța cum să fii un expert al prezentărilor power point, care oricum vor fi alături de tine atât prin anii de liceu, cât și la facultate și în job-ul de zi cu zi (foarte rar se întâmplă să nu te întâlnești cu acest program), așa că cel mai bine este să te specializezi în folosire lui. 

17. „P.O.W.E.R Resume System: Proven system to get job interviews”

Scrierea unui CV minunat pentru tine va fi piatra de temelie care îți va oferi un interviu de angajare și, crede-mă, îți vei dori unul care să te deosebească de restul. În acest curs veți învăța instrumentele și tehnicile care vă vor permite să creezi un astfel de CV. 

18. „The Complete Oracle SQL Certification Course

 Acest curs vă va pregăti să fiți gata de muncă în doar o lună de studiu și practică. Nu aveți nevoie de experiență anterioară în programare.

19. „Learn Linux in 5 Days and Level Up Your Career

Folosește abilitățile Linux pe care le înveți în acest curs pentru a te promova sau a începe o nouă carieră ca profesionist în Linux. Veți afla cum să instalați un server web, cum să instalați un server de baze de date, cum să creați utilizatori de baze de date și cum să configurați WordPress. 

20. “Business Analysis Fundamentals”

Afli aici conceptele de bază ale analizei afacerii pentru a obține un job în acest domeniu. Dacă îți dorești să mergi pe această cale sau dacă ai câștigat deja ceva experiență în asta, acest curs te poate ajuta să-ți pui bazele de care ai nevoie. 

21. „The Complete Job, Interview, Resume/LinkedIn & Network Guide

Acest curs de carieră ține 12 ore, conține mai mult de 250 de seminarii, 67 de exerciții ușor de completat și 29 de șabloane/alte materiale pentru a vă ajuta să obțineți un loc de muncă optim.

22. „AWS Certified Solutions Architect

Acest curs este conceput pentru a te ajuta să treci de Amazon Web Services (AWS) Certified Solutions Architect (CSA) – examen asociat. Chiar dacă nu te-ai conectat niciodată la platforma AWS, până la sfârșitul acestui curs, vei putea susține examenul CSA.

Mie mi s-au părut cursuri foarte utile și diferite față de ce vedem de obicei pe net. Cred că acestea sunt într-adevăr focusate și structurate foarte bine pe tipul de carieră pe care ți l-ai dori sau pe moduri în care te pot ajută să te dezvolți și să înaintezi în viața ta profesională. 

Deși unele nu sunt interesante pentru mine, care în momentul de față nu caut ceva în IT, ca web designer sau ca profesoară de engleză, multe dintre acestea mi se par extrem de utile și pentru viitorul nostru, pentru că nu știm niciodată unde ne va duce acesta și ce ne va atrage peste 5 ani, de exemplu. Cursurile despre cum să îți îmbunătățești skill-urile, de genul Excel/Acces/PPT sau care te învață cum să ai un CV bun/cum să îți găsești cariera mult visată/cum să ajuți pe cineva care are nevoie ș.a., mi se par extrem de importante, pentru că aceste informații ne vor fi foloitoare toată viața, indiferent de job-ul pe care o să-l avem. 

Sper că am putut fi de ajutor și că măcar unul dintre toate aceste cursuri îți vor atrage atenția. Muncește cât mai mult la dezvoltarea ta profesională, prin orice poți! Te va ajuta mai târziu, în cazul în care nu o face deja! 

***

YOU este un program complex de suport și orientare personală și profesională pentru adolescenții și tinerii din România, proiectat și îngrijit de DHM Company împreună cu asociația Varyafin.

Din Septembrie 2019, ne îngrijim de sănătatea emoțională a adolescenților din România.
Mintea și inima lor sunt curajul care ne inspiră să parcurgem, alături de ei, cele mai mari frici, spre viitorul pe care și-l imaginează, la care speră, pe care vor să și-l construiască.

Fricile nu dispar niciodată. Ne însoțesc prin viață, de la mic la mare, indiferent de unde venim și încotro ne îndreptăm. Curajul nu înseamnă să nu ne fie frică. Curajul înseamnă să pornim la drum și să existăm mai departe, în ciuda fricii, pe care, ascultând-o și validând-o, o putem îmblânzi.

De ce ți-e frică, nu scapi! spune o vorbă veche.

De ce ți-e frică? Hai să aflăm împreună! spunem astăzi, după un an de YOU.

De un an, suntem alături de adolescenți pe drumul lor. 

Curajul lor ne inspiră, ne emoționează și ne învață să continuăm, la rândul nostru, în echipa YOU., să mergem mai departe alături de tineri, în pofida fricilor noastre, complet naturale în acest moment istoric plin de incertitudini. 

Cum ne-a afectat COVID-19?

În contextul social impus de COVID-19, am încurajat tinerii să se implice cu povești personale ce privesc toate ariile vieții lor, sub impactul carantinei și izolării sociale. Corespondențe din carantină, care a devenit și o emisiune LIVE ce a avut loc de luni până vineri pe canalele noastre de social media în perioada stării naționale de urgență, este mobilul care în această perioadă ne-a apropiat de un număr semnificativ de adolescenți și tineri care au nevoie de comunicare și de suport.

În perioada pandemiei, primit un număr record de texte, de apeluri și de mesaje de la adolescenți și tineri care au nevoie imediată de suport. 

Un numitor comun al tuturor acestor apeluri este nevoia gestionării emoțiilor complexe în contextul distanțării nu doar de cei apropiați, ci de un întreg ecosistem în care erau obișnuiți să funcționeze.

Printre primele mesaje primite direct de la unii dintre ei, la debutul proiectului, am identificat necesitatea explorării unui paletar și mai vast de topicuri. Experiențele lor ne ghidează munca de a cerceta și expune contexte cu care tinerii se confruntă în mod constant, ne învață în permanență cum să comunicăm și să ne apropiem natural de această generație.

Cum poți susține viitorul tinerilor?

Contextul social curent și repercusiunile sale economice au afectat și activitatea Centrului YOU.

Peste 1200 de tineri au beneficiat până acum, gratuit, de suportul Call-Centerului.

Demersul centrului YOU. înseamnă sute de ore în fiecare lună în care alocăm empatie, dedicare, compasiune și suport specializat pentru vulnerabilitățile tinerilor, cauzate de abuz, depresie, anxietate, bullying, hărțuire sexuală sau neglijență parentală.

Pentru a ne putea continua activitatea de a susține constant adolescenții și tinerii, avem nevoie de ajutorul tău.

Donează 2 Euro cu textul VIITOR la 8836 și susține activitatea YOU.

Cu 2 euro poți aduce Viață, Iubire, Imaginație, Timp, Orientare și Responsabilitate pentru tineri.

Trimite textul VIITOR la 8836.

VIITOR înseamnă Viață, Iubire, Imaginație, Timp, Orientare și Responsabilitate.

Tinerii au nevoie de toate pentru a se dezvolta în adulți sănătoși emoțional și fizic, iar felul în care sprijinim susținut dezvoltarea lor personală și educațională este esențial pentru VIITORUL societății.

Termeni și condiții 

Citește aici mai multe despre lansarea Centrului YOU în 2019

Descoperă aici cum lucrăm cu tinerii în psihoterapie și mentorat

Implică-te în proiect ca voluntar

Sau susține-ne cu o donație unică, la alegerea ta. 

Recent Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?