fbpx

Ce e mai corect după o relație încheiată?  Să stăm singuri o perioadă sau să începem imediat o altă relație?

 In Sănătate emoțională, YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții

O relație poate fi un lucru minunat din viața ta, care să te ajute pe toate planurile, care să te facă fericit/ă, în care să prosperi din toate punctele de vedere și care să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta sau poate să te distrugă. Oricum, în orice variantă te-ai regăsi, o despărțire nu este niciodată ușoară. 

Obișnuința, timpul petrecut cu acea persoană, gândul că ai pierdut o perioadă de timp, iubirea pe care o ai față de ea, momentele frumoase, legătura dintre voi și pur și simplu ideea că viața ta nu va mai fi la fel, sunt elemente care contribuie la suferința care urmează în urma unei despărțiri. 

Astfel, după o relație există câteva modalități prin care să gestionezi situația în care te aflii: poți alege să rămâi singur până consideri că ești vindecat, poți intra destul de repede într-o nouă relația sau îți poți petreceze zilele de după despărțire făcând casual sex, fără sentimente, ci doar pentru plăcerea fizică. Dar care este cea mai bună variantă?

În primul rând, trebuie să menționez faptul că toți suntem diferiți, deci evident, pentru fiecare dintre noi există o soluție potrivită, care poate nu ar merge pentru altcineva. Așa că, trebuie să îți dai seame ce funcționează cel mai bine pentru tine. 

În altă ordine de idei, însă, eu consider că este esențială o perioadă de vindecare în care ai timp să asmilezi tot ce ți se întâmplă, să încerci să înțelegi prin ce treci, să lași sufletul să „respire” și să petreci un pic de timp doar tu cu tine, pentru a putea „jeli” așa cum trebuie dragostea pierdută. Principalul scop al acestei perioade este regăsirea, pentru că în perioada imediat următoare de după încheierea relației este definită de comportament temperamental, sensibilitate excesivă, singurătate, lipsa speranței că vei găsi pe cineva la fel sau lipsa speranței că vei găsi o nouă iubire, gândurile „întunecate”, îndepărtarea persoanelor dragi care încearcă să te ajute (deși prin asta tot ție îți faci rău, pentru că, de fapt, tu ai nevoie de acei oameni lângă tine care să te asculte și să te ajute, frica de a lua contact cu altcineva, frica de a nu fi rănit din nou.

Dacă, să zicem, că tu ai intra imediat într-o nouă relație fără a depăși pașii menționați mai sus, este posibil să nu fi îndeajuns de pregătit pentru un nou angajament. Cel mai probabil vor apărea comparațiile, din capul tău, între cele două persoane, lucru care poate doar dăuna noii tale legături, o să fii mai impulsiv, nu vei mai accepta la fel de multe lucruri, nu o să îi oferi atenția necesară din fiecare relație și nu vei trata la fel de serios ce se petrece între voi și nici sentimentele ei. Totodată, este posbil să ai nevoie de cineva, chiar dacă pur și simplu să fie acolo, fără să ai cine știe ce sentimente pentru el/ea, dar doar să nu te simți complet singură/singur. Cunosc oameni pentru care a funcționat varianta de a se combina imediat după o despărțire, pentru a le face mai ușoară suferința, dar la niciunul nu a mers pentru mult timp. În schimb, aici, problema o reprezintă, de fapt, răul pe care îl poți produce celuilalt. În situația menționată mai sus, în momentul în care noul tău partener începe să se îndrăgostească de tine și chiar să te iubească, îți va permite, cel mai probabil, comportamentul indiferent și pe alocuri poate chiar răutăcios pe care îl ai față de ea. Pentru că încă nu ești pregătit de o nouă poveste, este foarte posibil să nu tratezi lucrurile la fel de serios, ceea ce cu siguranță îl va răni pe celălalt. 

Sexul casual este acel ceva care îți hrănește pofta de contact fizic, dar care nu reușește să îți umple golul pe care îl simți. Poate funcția pentru multe persoane, inclusiv pentru tine, dacă ai nevoie de acel timp singur, dar, totuși, ai nevoie de satisfacerea nevoilor, de creșterea încrederii de sine, să nu fi mereu singur sau de o anumită validare.

Oricare dintre variante te poate ajuta, atâta timp cât iei în considerare că, indiferent de alegerea pe care o faci, tot este bine să îți oferi un timp (măcar o săptămână) ca să intuiești ce ți s-ar potrivi cel mai bine din acel moment în colo. 

Este foarte important ca în tot acest proces, indiferent de ce ai alege, să nu te pierzi pe tine, să te vindeci și să te poți pune pe picioare.  

Timpul joacă un rol esențial în aceste situații, pentru că nu faci nimic altceva decât să te lupți cu propriile sentimente, așa că un noroc foarte mare pe care îl avem noi toți este că putem uita răul prin care am trecut. 

Așa că, ai grijă de tine și pune-te pe primul loc mereu!

Recommended Posts
Cum va putem ajuta ?