fbpx

Cum să ai grijă de tine și să găsești closure atunci când un om important pentru tine refuză să mai comunice cu tine

 In Sănătate emoțională, YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții

Din păcate, nu doar o dată ne aflăm în postura în care un om important pentru noi decide să iasă din viața noastră fără să ne lase vreun semn de avertizare. 

De obicei, în situațiile de genul acesta, în afară de a ne întreba care este motivul pentru care au luat această decizie, nu prea avem ce să facem. 

Comunicarea este cheia pentru toate relațiile de succes, fie că vorbim de prietenii, relații, familie sau orice alt tip, dar există cazuri în care oamenii nu mai vor sau nu mai pot din diverse motive să mai fie parte din viața ta, iar asta este ok. În schimb, nu este deloc în regulă ca cineva apropiat de tine să dispară fără nicio explicație, fără o discuție matură, fără vreo avertizare în prealabil, fără să spune ce la deranjat sau de ce alege să facă asta. 

Oricine merită măcar o conversație în cazul în care cineva important pentru ei nu mai vrea să fie prin preajmă. Ca în orice despărțire, ambele părți au dreptul să știe ce s-a întâmplat și care sunt motivele care au dus relația în acel punct. 

În cazul în care ți se întâmplă să nu ai parte de această normalitate, și să ai de a face, din contră, cu cineva care nu mai vrea să comunice, care dispare pur și simplu, care îți dă block dintr-o dată sau care pur și simplu nu-ți mai răspunde, sunt câteva lucruri pe care poți să le faci pentru a depăși mai repede situația. 

Știu că prima întrebare care îți va veni în cap este „Ce am făcut?” și este cât se poate de normal să gândești așa, dar trebuie să știi un lucru – nu este neapărat vina ta și chiar dacă într-adevăr ai făcut ceva pentru a împinge persoana respectivă să facă acest lucru, meriți să știi ce și cum, pentru că degeaba dispare dacă nu îți spune înainte cu ce ai greșit. Unele persoane pot să aibă pur și simplu nevoie de o pauză sau să aleagă acest drum fără să aibă niciun fel de legătură cu tine. Adevărul este că nu ai de unde să știi, dar învinovățirea nu este un răspuns, dacă nu ai habar de ce s-a întâmplat aceea ruptură.

Ce poți să faci este: 

  • Să nu te învinovățești
  • Să retrăiești un pic în capul tău situațiile prin care ai trecut și dacă pur și simplu nu înțelegi de unde a venit această ruptură, să treci peste, pentru că cel mai probabil nu are legătură cu tine
  • Să încerci să primești răspunsuri, dacă ai cum, iar dacă nu, să renunți la asta, oricât de greu ar fi, pentru că îți faci tu mai mult rău
  • Să începi să te bucuri de celelalte relații pe care le ai și  care te fac fericit/ă
  • În cazul în care această persoană însemna foarte mult pentru tine, iar noua situație dintre voi îți face foarte mult rău, nu ezita să apelezi la ajutor specializat
  • Să  încerci pe cât posibil să îți vezi mai departe de viața pe care o ai și de oamenii prezenți în ea
  • Poți începe să îți ocupi timpul cu noi activități, cursuri, hobby-uri etc
  • Scrie, pictează, cântă, desenează sau fă ceva ce te poate ajuta să te descarci de frustrări
  • Plânge! Un mod foarte bun de a elibera sentimentele și de a-ți lua rămas bun de la o persoană care nu mai face parte din viața ta 
  • Pune accentul pe tine și fi chiar egoist dacă situația o impune. Pune-te pe primul loc și conștientizează că dacă omul respectiv nu a avut nici măcar decența de a vorbi cu tine în legătură cu decizia pe care a luat-o, atunci oricum nu te merita în viața lui.

Nu este niciodată ușor să pierzi o persoană dragă, indiferent prin calea pe care se întâmplă asta, dar, în momentul în care o cineva alege să dispară pur și simplu fără a-ți oferi nici măcar respectul de a-ți spune de ce face asta, atunci trebuie să încerci să îți vezi de drum, oricât de greu ar fi. 


Din 15 noiembrie 2019, susținem tinerii din România printr-un Call Center gratuit de consiliere psihologică și educațională. Linia verde 0800 070 YOU adică 0800 070 968 este un serviciu apelabil național.

Program Call Center YOU

Luni-Vineri: 10:00-18:00

Sâmbătă: 9:30-13:00

Orice  tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU., unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?