fbpx

Prim ajutor pentru atunci când afli că partenerul tău te-a înșelat

 In Sănătate emoțională

Este foarte posibil ca mulți dintre noi să-și fi simțit măcar odată sufletul sfâșiat de durere, din cauza infidelității partenerului nostru. 

Din păcate nu sunt foarte multe de zis în situația asta, pentru că orice ai auzi de la cei din jur, nimic nu îți va putea vindeca suferința. Doar tu poți face asta prin momentele în care alegi să continui și să treci cu capul sus prin toate greutățile. 

Deși probabil în cele mai dificile clipe o să-ți fie greu să urmezi sfaturile celorlalți și îndemnurile de genul „treci peste” (care sunt, după părerea mea, cele mai nocive chestii posibile), eu aș vrea să îți vin în ajutor cu niște tips&tricks care m-au ajutat pe mine să trec și să depășesc momentele cu care m-am confruntat acum ceva timp din cauza aceleiași probleme. 

  1. Lasă-ți timp de vindecare – nu te grăbi să treci cât mai repede peste, pentru că oricum va trebui la un moment dat să te confrunți cu emoțiile tale, așa că cel mai sănătos lucru pe care poți să-l faci este îți dai timp. 
  2. Plângi! – descarcă-te prin orice modalitate și oricând poți, fie că alegi să scrii, să plângi, să dansezi, să cânți, să desenezi, să țipi, să te joci pe calculator, să stai degeaba etc, contează să te relaxezi și să încerci să te eliberezi de tot ce este în tine. 
  3. Comunică – deși poate simți că tot ce vrei să faci este să stai singur, cel mai bine ar fi să nu te izolezi de cei din jur, pentru că ai nevoie de oameni apropiați care să-ți fie alături, ai nevoie să vorbești cu cineva. 
  4. Încearcă pe cât posibil să nu cazi pradă viciilor nasoale (de ex. droguri, băutură), pentru că deși ai impresia că te pot ajuta, acestea îți pot face mai mult rău decât bine, iar pe termen lung este posibil chiar să te distrugă. 
  5. Pe mine m-a ajutat și să-mi îndrept iubirea pe care o aveam de oferit, spre altceva: am petrecut mai mult timp cu familia, am fost mai prezentă în viața bunicilor, am stat mai mult cu câinele meu, mi-am luat un peștișor și am ales să îmi îndrept atenția spre alte lucruri.  
  6. Ocupă-ți timpului cu activități care să te ajute să te reconectezi cu tine: citește, meditează, scrie, ține un jurnal etc
  7. În cazul în care observi că nu îți poți reveni, că există posibilitatea de a cădea în depresie (sau că poate deja ești acolo), că nu te simți bine cu tine, că suferința nu mai trece și că nu vezi un final fericit pentru tine, cel mai indicat este să apelezi la un psiholog specializat, pentru a primi ajutorul necesar

Să fii înșelat este una dintre cele mai urâte trădări din lume, pentru că omul lângă care ai petrecut o perioadă de timp, care a fost lângă tine, cu care ți-ai făcut planuri, căruia i te-ai destăinuit, care credeai că te cunoaște și te înțelege, care simțeai că este cel potrivit, pe care-l iubeai și care la rândului lui te iubea, este și același care ți-a demonstrat că nimic din ceea ce ai trăit cu el, nu a fost adevărat. 

Știu că probabil te simți de parcă nu ai fi suficient de bun/bună și știu că te învinovățești, dar ce trebuie să știi tu este că nimic din acțiunile celuilalt nu are legătură cu tine. Este pur și simplu vorba despre insecuritățiile lui, despre complexe lui, despre modul lui de a gestiona lucrurile în viața, despre lipsa de principii și demnitate și despre felul în care nu știe să păstreze lucrurile bune din viața sa. Tu nu numai că ești suficient de bun/bună, ci ești mult mai mult decât poate să merite o persoană care preferă să îi rănească pe ceilalți pentru propria sa distracție. 

Așa că te rog concentrează-te pe tine, pe sănătatea și fericirea ta, pentru că singurul vinovat pentru ceea ce a făcut este chiar el/ea. 

Call centerul de suport psihologic și de mentorat gratuit pentru adolescenți și tineri YOU operează de luni până vineri între 9:30 si 18:00, iar sâmbăta de la 9:30 la 14:00.

Te rugăm să ne lași un mesaj la adresa alin.andrei@you.com.ro cu numele *sau un pseudonim, vârsta, descrierea situației cu care te confrunți și o adresă de email la care te putem contacta, și vom reveni la tine în cel mai scurt timp.

Citește aici mai multe despre lansarea Centrului YOU în 2019

Descoperă aici cum lucrăm cu tinerii în psihoterapie și mentorat

Implică-te în proiect ca voluntar

Sau susține-ne cu o donație unică, la alegerea ta. 

 

Recommended Posts
Cum va putem ajuta ?