fbpx

Cum să ai grijă de tine când un părinte este grav bolnav

 In Sănătate emoțională, YOU si parintii

Deși din fericire nu am trecut niciodată prin scenariul oribil de a fi pusă în situația ca cineva foarte apropiat să fie grav bolnav, am decis că acest text trebuie să existe, pentru a putea ajuta oamenii care au nevoie de câteva sfaturi pentru a putea trece peste perioada aceasta dificilă. Drept urmare, am apelat atât la documentare, cât și la o discuție cu o prietenă care, din păcate, a trebuit să treacă prin această experiență neplăcută, tristă și foarte grea. 

  1. Vorbește cu cei apropiați despre ce se întâmplă, pentru că și sănătatea ta mintală este importantă.
  2. Găsește pe cineva din afara ariei tale cu care să poți vorbi, pentru că de multe ori ne este mai ușor să ne destăinuim oamenilor care nu sunt chiar atât de apropiați 
  3. Cere ajutor. Fie că e vorba de ajutor în a avea grijă de cel în cauză sau ajutor specializat în cazul în care nu te simți bine emoțional și mental, cere-l, pentru că nu este nicio rușine și pentru că nu trebuie să uiți că și tu ești om.
  4. Încearcă să îți ocupi timpul cu alte activități și dacă simți că nu ai timp, încarcă să-ți faci, pentru că te poate ajuta mult ca măcar o dată la câteva zile să îți ocupi mintea și cu alte lucruri
  5. Ai grijă și de tine! Nu te pierde pe drum, având grijă de altcineva. 
  6. Fii pregătit ca lucrurile/planurile să se mai schimbe.
  7. Nu îți face speranțe prea mari, când auzi că lucrurile s-ar putea să nu fie așa cum îți dorești.
  8. Pregătește-te mental pentru orice situație. 
  9. Fii realist, chiar dacă este foarte greu.

Viața poate fi complet nedreaptă, dar nu trebuie să uiți niciodată că speranța există și de multe ori este singura care ne ține pe unda de plutire. 

Așa că orice s-ar întâmpla nu îți pierde speranța și ai grijă de sănătatea ta mintală. 

Din 15 noiembrie 2019, susținem tinerii din România printr-un Call Center gratuit de consiliere psihologică și educațională. Linia verde 0800 070 YOU adică 0800 070 968 este un serviciu apelabil național.

Program Call Center YOU

Luni-Vineri: 10:00-18:00

Sâmbătă: 9:30-13:00

Orice  tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU., unde intră în contact direct cu personal pregătit, la orice oră, care să îl asculte cu compasiune și să îi ofere suport imediat în situații critice. Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.

0800 070 YOU / 0800 070 968

sau hello at you dot com dot ro

 

 

Recommended Posts
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?