fbpx

Făceam sex fără să fim într-o relație

 In Sănătate emoțională, YOU cu tine, YOU inspirat de ei, YOU și prin ce trec alții

Nu am avut niciodată o relație în adolescență, în sensul în care oamenii definesc relațiile. Nu mă întrebați de ce nu am avut relații, cred că, pur și simplu nu m-a interesat, la început, aveam 16 ani când mi-am început viața sexuală cu un coleg cu care făceam meditații , care mi-era și vecin, ne simțeam bine ca prieteni și am zis de ce să nu vedem cum e și partea cu sexul?

Ceea ce am învățat, personal, este că sexul nu este ceva care vine de la sine.

Trebuie să înveți cum să te mulțumești pe tine și pe partenerul tău. Eram atât de incompetenți amândoi. Amândouă întâlnirile mele sexuale, cea cu colegul de meditații și cea care a urmat, cu un alt tip, au fost dezastruoase. Nu avusesem nicio experiență înainte de prima și au trecut multe luni până la a doua. 

Am vorbit cu o prietenă care era cu cineva de mult timp, de fapt și singura prietenă cu care aș fi avut curaj să discut așa ceva, și m-a sfătuit că ce ar trebui să fac este pur și simplu să evit sexul ocazional până când pot învăța să mă pricep la asta cu un partener constant. În acest fel, spunea ea, dacă sunt singură în viitor și aleg să mă implic într-o chestie întâmplătoare, e mai puțin probabil să fac ceva aiurea și voi ști cum să răspund. Un partener constant ar fi mai răbdător cu cineva care nu are nicio idee despre ceea ce face în sex și ar fi, de asemenea, mai probabil să petreacă mult timp învățându-i cum să-i facă pe plac. 

Problema e că asta nu sună foarte încurajator pentru cineva care nu își dorește o relație. Sunt multe persoane care nu vor asta, cred, mai ales când suntem foarte tineri. Cum știi ce vrei? Cum arată o relație? Cum găsesc pe cineva cu care să am o relație? Toate întrebările astea îmi creau mare anxietate. Eu vroiam doar să mă simt bine cu cineva și să fie fun când ne vedem, dar nu să petrecem tot timpul împreună, cum era cazul prietenei mele. 

Prin urmare, nu am luat sfaturile ei la inimă, și am continuat să mă văd cu al doilea tip cu care începusem să mă obișnuiesc, cumva.

Am cunoscut mai mulți oameni faini de atunci, dar și bărbați sau băieți care m-au învățat multe lecții despre ce înseamnă să ai grijă de tine, să te ferești de probleme, în cine să ai încredere..cum să știi să ieși dintr-o chestie nasoală pentru tine în primul rând, să nu fii agresată în niciun fel. Am dat și de tipi geloși, care vroiau o chestie permanentă, vroiau să fiu prietena lor, vroiau mereu să controleze ce fac, cu cine mă văd, de ce…etc etc.

Am început o relație mult mai târziu, când aveam 19 ani, cu cineva care mi-a plăcut să petrec tot mai mult timp împreună, am început să ieșim apoi și cu alți oameni, să mergem în vacanțe împreună, apoi am intrat la aceeași facultate, și am decis să avem o relație exclusivă. Dar și cu el, atunci când ne-am apropiat, făceam sex fără să fim într-o relație.

Ce am învățat, însă?

Când faci sex casual, și mai ales ca tânără femeie, afli că sexul este fie doar sex pentru tine, fie că nu este doar sex și atunci într-adevăr, nu mai cauți nimic casual.

Înveți să fii pregătită mereu cu protecție adecvată, care nu este negociabilă, indiferent ce scuze are partenerul (nu am erecție, nu e nevoie că nu am boli, nu-mi place). Când intervin scuze, te abții sau te ridici și pleci!

Înveți să te cunoști. Prima dată, am fost atât de uimită că mi se întâmpla asta cu adevărat, încât abia am vorbit și probabil că nu am fost prea distractivă pentru partenerul meu. Dar nici el nu știa prea clar ce făcea. 

Înveți că oamenii au tot felul de idei nebunești, dintre care unele sunt foarte faine, iar altele sunt total dubioase. Înveți că limitele tale sunt flexibile, dar numai atunci când alegi să le lași să fie așa.

Înveți să fii atentă unde ești, unde este partenerul tău, unde este telefonul său (cu camera pornită să înregistreze… absolut nu, mulțumesc, nu vreau revenge porn), unde este ușa, cât de departe ești alte persoane … și speri că nu va trebui să suni un prieten sau poliția. 

Afli că dragostea merită trăită, dar sexul este bun și atunci când dragostea nu face parte din experiență. Sexul nu este altceva decât ceea ce îl faci tu să fie și nu va remedia nimic care are nevoie de dragoste. 

 

Recommended Posts
Cum va putem ajuta ?