fbpx

Ești prea intensă!

 In YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

Ți s-a spus și ție asta? De cele mai multe ori, intuiești bine, nu e un compliment. 

Unii dintre noi suntem mai intenși decât alții.

A ți se spune că ești „intensă” este un comentariu de respingere și control, conceput pentru a îți spune cum să te schimbi pe tine ca să nu deranjezi pe altcineva. 

Majoritatea oamenilor trăiesc la suprafața vieții, ca niște gândaci care plutesc pe suprafața apelor liniștite. Conștient, evită orice conversație care are profunzime sau semnificație, deoarece altfel ar rătăci în zone care le-au provocat gândirea. 

Ce spune asta despre tine?

Oamenii “intenși” tind să fie o forță a naturii, care arată o mare pasiune, energie, animație, angajament și spirit. Unii dintre ei vor fi foarte cinstiți, dornici să facă lucruri să se întâmple, energici și pasionați de lucruri pozitive, în timp ce, de cealaltă parte a spectrului ar putea fi foarte negativi cu pasiunile lor: temperamentali, vehemenți, zeloși sau fanatici în ideile lor despre viață. Oricum, nu sunt văzuți ca oameni care lasă baltă problemele vieții și nu se închid în ei, preferă ca ideile lor despre viață să nu rămână doar în mintea lor, investesc în ele într-un grad mai mare decât alții.

Ce spune asta despre alții?

Mama m-a forțat să merg la psihiatru o dată.

Era convinsă că voi fi diagnosticată cu ceva. Zicea mereu că sunt nebună. 

Doctorul a spus: „Nu cred că ai depresie și nici vreo altă tulburare. Cred că ești pur și simplu o persoană mai intensă decât majoritatea.”

Deci, în spiritul poveștii mele, răspunsul este următorul:

Oamenii spun că ești intens când vor să sugereze că nu pot înțelege calitatea răspunsurilor emoționale pe care le transmiți. Pare, pentru ei, ceva în afara intervalului mediu de comportament normal. Unii vor spune, de asemenea, că ești „nebun” sau „scăpat de sub control” sau „prea mult”. Alții spun asta pentru că nu le place cum te arăți lumii, te invidiază pentru “intensitatea” ta, pentru curajul tău, îi deranjează că spui lucrurilor pe nume sau că arăți ce simți fără să te codești. Puțini oameni, care te vor vedea cu adevărat, vor aprecia exact ceea ce ești. Și aceia, probabil că nu vor folosi acest adjectiv când vor vorbi despre tine. 

În ceea ce mă privește, asta este propria lor problemă. Nu e absolut nimic în neregulă cu tine., cu excepția cazului în care intensitatea ta îți împiedică funcționalitatea umană de bază. Atunci este mai mult decât a fi „intens”. Atunci, da, poate chiar ai nevoie de ajutorul unui psiholog sau psihiatru pentru a înțelege ce ți se întâmplă.

 

Recommended Posts
transmite conexiunea dintre părinte și copil, în urma înțelegerii conceptului de terapie
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?