fbpx

2021, un nou început!

 In Evenimente, YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

În primul rând, sper din suflet ca fiecare dintre noi să ajungă exact unde își dorește în noul an. Bine ai venit 2021!

inceputul anuluib 2021

Putem fi cu toții de acord că anul 2020 nu a fost cel mai ușor an din viața noastră, dar sunt convinsă că pe mulți ne-a învățat câte ceva despre noi înșine și despre modul în care vrem să ne gestionăm viața, lucruri care ne vor fi de folos în 2021.

Pentru mine, cel puțin, anul care a trecut, a fost cu siguranță cel mai ciudat an din câte am avut și asta pentru că, obligată de conjuncturile în care ne aflăm, am învățat cum să mă descurc și altfel. Deși au fost multe momente nefericite, pline de stres și teamă, prin care efectiv pluteam în necunoscut, am avut și norocul de a înțelege că viața continuă, indiferent de greutățile pe care le întâmpinăm.

În prima parte a anului am înțeles cu toții că va trebui să ne adaptăm unei noi normalități, iar asta am și făcut, lucru de care ar trebui să fim toți mândrii.

Haideți să realizăm un pic cât de norocoși suntem că am reușit să trecem cu bine peste tot ceea ce s-a întâmplat în lume.

Provocările din 2020:

 • Am început anul cu incendiile catastrofale din Australia, care, pe lângă faptul că au distrus vieți, case și speranța multora la un an mai bun, ne-au făcut încă o dată conștienți de iresponsabilitatea noastră cu privire la mediul înconjurător.
 • 2020 a continuat cu posibilitatea începerii unui nou Război Mondial, în urma conflictului dintre America (președintele Donald Trump) și Iran (generalul Qasem Soleimani), în urma asasinării celui din urmă.
 • La scurt timp, coronavirului (SARS-CoV-2/COVID19), care și-a avut originea în China, a ajuns și în Europa, punând mai întâi la pământ Italia, iar apoi, rând pe rând, și celelalte state.
 • Moartea lui George Floyd, care a dus la nenumărate proteste (unele mai violente, iar altele mai pașnice) în toată lumea (începând din America) cu privire la diminuare și încetarea rasismului de pretutindeni.
 • Explozia din Beirut, în urma căreia au fost 204 decese, 6.500 răniți și 300.000 de oameni care au rămas fără casă.
 • În continuare lumea se luptă cu virusul, care a provocat 1.83 milioane de morți, care a distrus economii, care a lăsat oameni fără loc de muncă și cu o viața socială aproape inexistentă, care ne-a schimbat complet modul de viață și modul în care ne raportăm la viitor.

Astfel, putem spune că a fost un an deosebit de complex, cu multe încercări și lovituri, dar din care am putut trage și câteva învățături destul de valoroase.

Aproximativ fiecare provocare de care ne-am lovit a venit și cu o lecție pe care trebuia să o primim, pentru a putea conștientiza problemele care deși existau, pentru noi erau invizibile.

Ce am învățat din 2020 și cum ne pot ajuta aceste lucruri în 2021

 • Am început să apreciem mai mult tot ce avem, inclusiv propria viață și am văzut cu ochii noștri cât de fragilă poate fi aceasta dacă nu avem grijă de ea.
 • Pandemia ne-a deschis ochii cu privire la prioritățile noastre și ne-a arătat că de multe ori eram prea prinși în viața agitată de zi cu zi, neglijând astfel familia și timpul acordat propriei persoane
 • Cele mai mari probleme ale lumii și ale țării nostre au fost ridicate, cum ar fi climatul, rasismul, condiția sistemului de sănătate, mental health-ul, abuzurile (care s-au îndesit în timpul carantinei) și pacea mondială.
 • Ne-am adaptat la mediul online. Deși a fost mai mult din obligație, decât din drag, am învățat destul de repede să comunicăm și să „ne întâlnim” virtual. Astfel, am putut să ne păstrăm într-o oarecare măsură normalitatea, „mergând” la școală, la muncă sau „să bem o cafea cu prietenii” prin zoom, google meet, microsoft teams sau alte platforme ajutătoare.
 • Am început să ne cunoaștem mai bine pe noi și să petrecem mai mult timp cu noi înșine, un lucru care nici nu se întâmpla prea des și care nici nu ne plăcea prea mult. 2020 ne-a învățat că nu suntem dependenți de ceilalți, dar că niciodată nu trebuie să neglijăm oamenii importanți nouă.
 • Am învățat mai multe despre igienă și despre importanța păstrării sănătății noastre.
 • Am fost mai uniți. Știam prin ce trecem, fiind o problemă mondială și, deși au existat constant două tabere în privința coronavirusului, măcar am fost cu toții conștienți că nimănui nu îi este ușor să treacă prin această perioadă.
 • Am realizat că putem supraviețuii și că suntem îndeajuns de puternici încât să depășim momentele dificile. „Ce nu te omoară, te face mai puternic”, cum s-ar spune, iar asta este exact ce ni s-a întâmplat. Am reușit să ne adaptăm, am reușit să înțelegem anumite lucruri și cum să gestionăm într-un mod sănătos pentru noi timpurile pe care le trăim.

Cum vom intra în noul an

Așadar, este destul de clar că 2020  fost un an cel puțin ciudat. S-au întâmplat atât de multe lucruri negative, care ne-au provocat teamă și confuzie, încât anul 2021 s-a transformat pentru noi într-o vestă de salavare pe care o așteptam ca pe aer.

Nu știu dacă în 2021 se vor schimba prea multe și nici nu știu dacă lucurile vor fi mai bune sau mai rele, dar ce știu sigur este că noi suntem mai puternici, mai conștienți și mai neînfricați decât am fost până acum. Știu că am învățat câteva lucruri esențiale despre noi înșine, cât și despre noi ca populație, acela că suntem capabili să depășim și să ne adaptăm situațiilor de criză.

2021 este anul pe care toți îl așteptam să ne readucă viața la normal, când, de fapt, noi suntem cei care o să ieșim victorioși, pe propriile forțe, din cele mai dificile timpuri pe care le-am trăit.

Deși tuturor ne trebuia o speranță de care să ne agățăm, aceea speranță luând ușor-ușor forma lui 2021, nu datorită unui nou an vor deveni lucrurile așa cum ne dorim să fie, ci datorită nouă.

 

Recommended Posts
puterea cuvântului nu
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to hello@you.com.ro

× Cum va putem ajuta ?