fbpx

Alege să te salvezi de amprenta traumelor copilului interior

 In YOU cu tine

Se consideră că ideea copilului interior a apărut în psihologie odată cu psihologul Carl Gustav Jung în urmă cu câteva decenii.

copilului interior

Ce este copilul interior 

Copilul interior reprezintă în fapt amprenta traumelor din copilărie, din acea perioadă în care fiecare dintre noi prelua fără filtru informația din exterior, nefiind neapărat înzestrat cu experiența necesară pentru a se apăra în fața unei traume psihologice sau pentru a își consolida poziția în urma uneia.

Ce se poate întâmpla

La o vârstă fragedă suntem mai degrabă „victime” ale mediului înconjurător, iar reacțiile noastre nu se bazează neapărat pe rațiune, cât pe răspunsuri instinctive. Tratate necorespunzător, aceste traume au capacitatea de a lăsa urme, astfel încât, pe nesimțite, în ciuda oricărei perioade de timp care poate defini distanța dintre trecut și prezent, rănile să rămână adâncite în subconștient și să declanșeze răspunsuri, acțiuni, alegeri și decizii care să nu facă altceva decât să adâncească aceleași răni dar în prezent.

Conștientizează și acceptă

Anumite tipare comportamentale își au de fapt rădăcina în trecut.

Poate părea înfricoșător și prima ta reacție poate fi de respingere pe măsură ce în minte se naște deja ideea că „trecutul nu poate fi schimbat.”, însă îți promitem că vindecarea vine odată cu conștientizarea și acceptarea frustrărilor copilului interior. Sunt câțiva pași de parcurs aici, iar viteza cu care îi vei putea face este direct proporțională cu deschiderea pe care o ai față de tine.

Dar, până atunci, fă-ți un bine și nu încerca să cauți vinovați. Ar putea fi una dintre principalele reacții, însă adevărul este că nu te va ajuta nicicum. Cu răbdare, grijă și atenție față de tine vei vedea că răspunsul este tot la tine. Exact ca și tine, nici eventualii „vinovați” nu pot schimba trecutul și mai probabil este că nimeni nu a avut intenția de a te răni.

Suntem aici

Noi îți vom fi alături cu sfaturi utile pentru a încerca să te conducem pe acest drum de vindecare și iubire față de tine.

Trebuie doar ca tu să iei decizi bune pentru tine și pentru viitorul tău, dar mai întâi trebuie să-ți dai seama ce ți se întâmplă. Totul pleacă de undeva, iar noi te putem ajuta să îți dai seama de unde și cum te afectează traumele copilului interior pe termen lung.

Noi suntem aici.

Recommended Posts
adolescenti in Romania
Cum va putem ajuta ?