fbpx

Te iubesc! Mă iubesc?

 In YOU cu tine

Nu ne spunem prea des „Te iubesc”. Poate ți se pare chiar bizar să o faci. Cum să te iubești pe tine?

Iubirea de sine este un concept un pic mai complex și complet diferit de iubirea pe care o porți celorlalți. Iubirea în sine este un concept pe care fiecare îl înțelege diferit, așa că vom încerca să elucidăm puțin misterul. Iubirea nu înseamnă atașament și nu se apropie nicidecum de narcisism.

Când te simți iubit/ă, te simți fericit/ă. Este vorba despre acea fericire pură, inegalabilă de orice alt sentiment. Te simți protejat/ă, respectat/ă, admirat/ă, dorit/ă și liber/ă să fii tu. Te simți bine în pielea ta, înțelegi compromisul ca pe o normalitate, nu o povară și ai mai multă încredere în tine.

Când te iubești pe tine, e cam același lucru. Te respecți într-atât încât să nu te supui situațiilor care ți-ar aduce nefericire. Te protejezi de situațiile care știi că nu îți aduc valoare. Te ierți când greșești și nu te judeci atât de aspru pentru nimic. Înțelegi că nu există perfecțiunea și nu te aștepți la ea. Ai încredere că poți face orice dacă îți propui. Iei totul pas cu pas și nu te hazardezi dacă lucrurile nu ies din prima. Eviți persoanele negative, care știi că ți-ar aduce neplăceri. Alegi cu grijă cu cine îți petreci timpul pentru că știi că fiecare clipă e prețioasă. Lași frumosul și bunătatea să te caracterizeze pentru că nu e despre ceilalți, e despre tine și ce poți oferi tu lumii din jur. Și lista poate continua…

Tu ce ai mai adăuga?

#IAMYOU

2021Mental HealthParintiPsihologSanatate MintalaTerapie

Recent Posts
copilul interior