fbpx

„traume din copilărie”- Sintagmă- drum spre vindecare

 In YOU cu tine

Sintagma „traume din copilărie” poate să pară puțin cam dură și cam complicat de înțeles. „Trauma” are loc atunci când unul sau mai multe evenimente din exterior te copleșesc emoțional. Poate fi vorba despre momente puternic emoționale, precum pierderea unui apropiat sau aspecte mai subtile, precum lipsa afecțiunii.

Copii fiind suntem ca niște bureți.  Absorbim informație pură din exterior și ne-o însușim într-un fel sau altul. Ca niște pagini de hârtie goale, ne umplem cu informație din exterior pe măsură ce ajungem în contact cu ea. Chiar și fără vreo motivație negativă în spate, de multe ori această informație pe care o primim nu se întâlnește cu nevoile noastre. Și atunci simțim lipsă, tristețe, dezamăgire – chiar dacă nu cunoaștem propriu-zis aceste sentimente. Ele se dezvoltă mai mult instinctiv. Dacă trăim cu ele un timp îndelungat, întreaga situație poate răni și poate lăsa urme adânci cu impact în viitor.

Partea bună este că toate acestea se vindecă! Dacă îți acorzi timpul, răbdarea și atenția necesară, pas cu pas vei învăța să mergi pe drumul tău fără să mai ai ceva care să te „ghideze”.

Exact ca un copil!

#IAMYOU

Recent Posts