fbpx

Dependența de horoscop și modul în care îți influențează viața prin cum te raportezi la el

 In Sănătate emoțională, YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții

Am descoperit horoscopul încă din copilărie. Țin minte și acum când ne-am mutat într-un apartament nou, aveam 6 ani și tocmai ce învățasem literele. Îmi plăcea mult să citesc cu voce tare. Doar că în casa asta nouă, nu aveam cărți deloc, abia ajunsese mobila. Într-o dup-amiază, când am rămas singură acasă, am intrat în dormitorul alor mei și am găsit “Noul Testament”. Avea o foiță fină, foarte plăcută la atingere, dar nu am înțeles absolut nimic. M-am chinuit să citesc jumătate de pagină și am abandonat. Pe noptiera de lângă pat, am văzut altă carte: „Zodiac Universal” de Dorian Green. Am luat-o și m-a fascinat.

De-a lungul anilor, am citit-o de multe ori, am aflat despre zodiacul european, chinezesc, arboricol, floral, indian, era și o secțiune despre numerologie. Am rezonat cu ce scria acolo și mă regăseam în descrieri. După ce am terminat să citesc despre mine, am citit și despre mama, tata, fratele meu, băieții de care îmi plăcea. Totul se potrivea, avea sens. Mi se părea incredibil.

Acum câțiva ani, am descoperit-o pe Susan Miller și site-ul ei, astrologyzone.com. De multe ori, a nimerit în prognoza ei lunară, niște detalii specifice care s-au sincronizat cu evenimente din viața mea. Eu și prietena mea cea mai bună ne întâlneam lunar și citeam ce zicea Susan, ne planificam uneori viața în funcție de asta. Dacă era Mercur în retrograd, nu ieșeam la date cu cineva nou, pentru că știam că nu o să meargă. Și tot felul de alte decizii bazate pe poziționarea planetelor.

Știam toate compatibilitățile dintre zodii, impactul ascendentului, căutam în mod activ să fiu într-o relație cu un Leu, Săgetător sau Vărsător și eram dezamăgită când întâlneam pe cineva de care îmi plăcea, iar apoi aflam că e zodie de apă.  Descopeream apoi o serie de incompatibilități și, în cele din urmă, ne despărțeam sau nici măcar nu mai începeam.

Am mers la astrologi, mi s-au făcut nu știu câte astrograme. Mi-am instalat aplicații precum The Pattern și Co-star ca să știu când e o perioadă bună pentru carieră, pentru iubire, când să semnez contracte, când să îmi caut chirie.

Au fost dăți în care, pentru că spunea Susan Miller că toate planetele sunt împotriva unei relații, refuzam orice propunere mi se făcea în perioada respectivă. Pentru că se potriviseră atât de multe lucruri pe care le-a prevăzut, încât aveam încredere că știe să decodifice niște simboluri pe care noi nu le putem înțelege încă.

Și nu erau doar “vorbe goale”. Susan Miller a avut mereu în spate o documentare științifică. Ea își baza analizele astrologice pe informații legate de mișcările planetelor, lua date de la NASA pe care le prelucra. De altfel, se uita în istorie și menționa când anume a mai fost pe cer o conjuncție asemănătoare și ce evenimente importante au influențat lumea de atunci.

La un moment dat, am obosit. Am obosit să îmi planific viața în funcție de planete, să citesc obsesiv horoscopul, să refuz invitații pentru că nu-s aliniate planetele sau să nu aplic pentru un job mișto din aceleași motive.

Cred, în continuare, într-o putere a energiilor colective, cred că planetele din Univers ne influențează viața de pe Pământ, cred că anumite tensiuni generale pot fi prevăzute. Dar nu mai vreau să le las pe ele să decidă pentru mine. Iar dacă o relație e sortită eșecului din cauza lui Venus, prefer să o trăiesc așa.

După ce am fost în extrema de „obsedată de horoscop”, nu am trecut în partea cealaltă, a negării. Dar mi-am găsit echilibrul și mă simt foarte bine aici. Mai citesc uneori horoscopul lunar, mă mai uit pe aplicații, îmi explic anumite stări, simt anumite influențe – dar nu îmi mai ghidez viața după asta.

Multe dintre articolele pe care le-am citit de-a lungul anilor, confirmă că există o anumită forță, un anume impact pe care planetele îl au asupra Pământului. Spre exemplu, Luna are un rol esențial în generarea mareei. Atracția gravitațională exercitată de Lună asupra Pământului, în ansamblul său, este responsabilă, în parte, de apariția mareelor, adică de ridicarea (flux) și coborârea (reflux) nivelului apelor oceanelor pe glob.

Din informațiile care ajung la mine, iau ceea ce rezonează, ceea ce mă ajută să înțeleg mai bine o situație. Dar sunt conștientă de puterea auto-sugestiei și-mi dau seama că dacă am citit azi că Marte e retrograd și e o stare generală de moleșeală, e foarte posibil să mă simt lipsită de vlagă. Și pot da vina pe Marte pentru asta.

***

Când spui adicție, te gândești, de obicei, la alcool, dulciuri, mâncare, droguri, jocuri de noroc. Nu iei în calcul dependența de horoscop, care poate deveni la fel de periculoasă, dacă ajunge să îți controleze viața. Până la urmă, tu ești singurul responsabil de reușitele și eșecurile tale, chiar dacă uneori este mai comod să dai vina pe Mercur. 

 

__

Ai o poveste personală pe care vrei să o publici pe YOU?

Trimite-ne textul tău la adresa hello at you dot com dot ro. 

Scrie în subiectul emailului Eseu Personal.

Textele trebuie să aibă între 5000 și 10000 de caractere (cu spații), să fie scrise cu diacritice și să se subscrie normelor de gramatică și ortografiere. 

Ne rezervăm dreptul de a nu publica textele care impun opinii politice, discriminatorii sau care conțin limbaj licențios. 

Recommended Posts