fbpx

PERSOANE JURIDICE

MISIUNE

Centrul de suport YOU. își propune să funcționeze în București ca un spațiu fizic de consiliere, mentorat și asistență specializată nevoilor acute ale adolescenților și tinerilor care au nevoie de suport, care se află într-o situație de criză, cu care nu se pot descurca singuri sau cu ajutorul familiei sau prietenilor, sau care prezintă riscul de a-și pune viața în pericol.

OBIECTIVE

Oferim asistență profesională rapidă pentru probleme ce includ traumele cauzate de:

·         violență sexuală

·         abandon

·         violență emoțională și neglijență

·         Bullying și alte forme de hărțuire

·         stalking și cyber stalking

·         educație sexuală

·         identitate personală, sexuală și psiho-socială

·         urgențe psihologice acute.

Serviciile centrului sunt gratuite. În situații acute, solicitanții de asistență pot veni direct la centru, fără programare prealabilă. Consultațiile se pot desfășura anonim, la cererea solicitanților.

VALORI

·         Centrul YOU. operează în regim de solidaritate cu centrele de criză din Uniunea Europeană, care facilitează ajutor gratuit și în timp real persoanelor aflate în situații acute și semi-acute de risc ce le pot pune în pericol viața, sănătatea mentală și fizică, contextul familial și social, educația și dreptul la liberă alegere.

·         Centrul YOU intervine asupra violențelor mușamalizate la nivel social și instituțional, oferind tinerilor un spațiu în care să poată exprima probleme sensibile fără frica de a fi abuzați, și să poată primi suport specializat de la personal pregătit și calificat în lucrul cu vulnerabilitățile personale și colective ale acestei generații.

PILONI DE IMPLEMETARE

1.     Call center toll free 24/24 (serviciu apelabil național și internațional)

Orice tânăr care are nevoie să discute despre experiențele pe care le întâmpină, indiferent de severitatea lor, poate apela gratuit și fără să își dezvăluie identitatea linia YOU. și intra în contact direct cu personal pregătit, care să îl asculte cu compasiune, și să îi ofere suport imediat în situații critice.

Durata unui apel nu este limitată ca timp, întrucât ne dorim ca beneficiarii acestui serviciu să se simtă ascultați, înțeleși, sprijiniți și îndrumați spre soluții care le pot, în primul rând, salva viața.

    2.   Serviciu de chat gratuit 24/24 (serviciu disponibil de oriunde din lume prin platforma you.com.ro)

În paralel cu linia telefonică, implementăm un serviciu de chat cu personal calificat în gestiunea situațiilor acute și cu grad moderat de risc, accesibil la orice oră pentru apelanții care nu sunt în situația în care pot vorbi telefonic cu un consilier.

  3.   Centru de gestionare a situațiilor de criză, cu personal calificat și pregătit să disemineze și să opereze nevoi acute, cât și consiliere de mentenanță. În faza pilot, acest serviciu este disponibil de luni până vineri, între orele 9 și 18, în zilele lucrătoare de-a lungul anului.

Centrul YOU. își propune să funcționeze în București ca un spațiu fizic de consiliere, mentorat și asistență specializată nevoilor acute ale tinerilor care au nevoie de suport, care se află într-o situație de criză, cu care nu se pot descurca singuri sau cu ajutorul familiei sau prietenilor, sau care prezintă riscul de a-și pune viața în pericol. Serviciile centrului sunt gratuite și disponibile 365 de zile pe an, 24/24. În situații acute, solicitanții de asistență pot veni direct la centru, fără programare prealabilă. Consultațiile se pot desfășura anonim, la cererea solicitanților.

  4. Evenimente de informare, educare și training, realizate cu specialiști în psihologie și social workers, cu participare gratuită pentru adolescenți și tineri.

Demarăm un calendar robust de evenimente de conștientizare și dezvoltare personală în licee, universități și huburi din București și din țară pentru a facilita tinerilor acces la resurse și soluții de gestiune a situațiilor de criză din viețile lor.

Prin implicarea și sprijinul organizației dumneavoastră pentru viitorul și egalizarea de oportunități în rândul tinerilor, demarăm și susținem împreună programe multidisciplinare de suport ce sunt menite să protejeze și să promoveze sănătatea mintală, educația și dezvoltarea personală și profesională a acestora.

Investiția într-un astfel de proiect implică un parteneriat pe termen lung.

Dincolo de sprijinul financiar, companiile se pot implica și prin: 

·         Donații în produse sau servicii

·         Consultanță și expertiză în regim voluntar

·         Implicarea angajaților

·         Acces la canalele de distribuție, locațiile sau echipamentele companiei etc.

Parteneriatul organizației dumneavoastră cu asociația Varyafin în misiunea de a susține tinerii români prin programe adecvate nevoilor lor curente de educare, informare, suport și dezvoltare adaugă proiectelor un plus de notorietate, contribuind la recunoaștere publică și o bună reputație.

Asociația Varyafin este înregistrată în Registrul entităților pentru care se acordă deduceri fiscale

DONEAZĂ ÎN CONTUL ASOCIAȚIEI

Orice entitate juridică poate susține direct Asociația VARYAFIN donând în contul

RO97PIRB4259782621002000, deschis la FIRST BANK, sucursala DR. FELIX.

 

DIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT 

Companiile pot alege să ne fie alături prin direcționarea celor 20% din impozitul pe profit, susținând astfel programele derulate în beneficiul copiilor, fără ca acest suport să reprezinte o cheltuială suplimentară pentru compania sponsor. Sponsorizarea este total deductibilă din impozitul pe profit, dacă se încadrează în limitele legii și dacă se face până la sfârșitul anului, pe baza unui contract de sponsorizare.

PARTENERIATE STRATEGICE PENTRU PROIECTE PE TERMEN LUNG

Asociația Varyafin, prin centrul de suport YOU. și telverde YOU. oferă servicii diverse de asistență în dezvoltare personală, informare în educație și consiliere psihologică în sprijinul tinerilor și a comunității din care fac parte.

Dacă fondurile alocate acțiunilor sociale nu sunt suficiente pentru a susține un proiect de amploare, ajutorul companiei poate fi semnificativ prin finanțarea unui segment al acestuia.

Pentru orice întrebare sau solicitare de colaborare, ne puteți scrie la lidia.feher@you.com.ro

Cum va putem ajuta ?