fbpx

Singurătatea nu ține cont de câți prieteni ai

 In YOU cu tine

Ai fost vreodată înconjurat de oameni cunoscuți, dar te-ai simțit singur? Eu da, însă, să fiu sinceră, nu pot da vina pe cineva pentru asta, așa că am ajuns ca de obicei să mă întreb de ce se întâmplă asta și cum pot schimba acest lucru. Când mă simt eu bine alături de cineva?

Mi-am dat seama că mă pot simți confortabil cu aproape oricine cât timp stăm de vorba și aflu câte ceva nou sau râdem împreună, dar mă simt cu adevărat bine atunci când am senzația că mă apropii de ce este în jurul meu. O fi poate pentru că uneori mă simt de parcă privesc totul de dinafară și atunci când mă apropii de persoane, pare că nu mai plutesc pe lângă fiind doar eu cu mine ci pare că ajung să fiu acolo, eu cu ei.

Am realizat și că acest cuvânt, ”bine”, are mai multe grade, dar mă simt ciudat să le folosesc uneori pentru că pare mai ușor să zici că ești bine, un lucru acceptat de aproape oricine, decât să spui că te simți minunat sau că te simți jalnic, că te simți extraordinar sau că ești trist. E ca și cum atunci când cineva ar spune asta, ceilalți s-ar uita urât și ar spune “Dar cine ești tu să zici că te simți minunat azi? Nu vezi că s-a hotărât că toți suntem bine?”.

E atât de păcat, mi-aș dori ca mai multe persoane să se bucure pentru bucuria altora. Mi se pare ciudat cum ne este mai ușor să empatizăm cu o persoană tristă sau să vorbim de rău pe cineva decât să ne bucurăm pentru o persoană veselă. Toți ne simțim in o mie de feluri, dar ne este mai ușor să zicem că suntem bine. Totuși înțeleg lucrul acesta pentru că să spui cum te simți cu adevărat ar deschide drumul spre o conversație despre acest lucru, conversație în care s-ar vorbi mult despre tine. Ai deveni vulnerabil.

Pentru mine vulnerabilitatea reprezintă o putere. Să îi prezinți unui om despre care nu știi mare lucru fragmente din sufletul tău, să îl lași să afle ce te rănește știind poate să folosească asta cândva împotriva ta arată că ești gata să înfrunți această posibilitate pentru că poți primi la schimb o relație mai profundă, mai adevărată cu cineva.

Noi toți suntem singuri împreună.

Cred că singurul mod de a schimba lucrul acesta este să ne permitem să fim vulnerabili, să lăsăm oamenii să ne cunoască așa cum suntem cu adevărat în acel moment indiferent de ce concluzii trag din ceea ce află.

Sunt curioasă dacă am cunoscut vreodată o persoană cu care aș fi putut să mă înțeleg foarte bine, dar nu am reușit să ne cunoaștem pentru că atunci când ne-am văzut, ne-am întrebat ce facem și am răspuns cu bine.

Bună, când te simți cu adevărat bine?

Recommended Posts
Cum va putem ajuta ?