fbpx

Distanțează-te social de aceste 6 tipuri de oameni toxici în noul an

 In Sănătate emoțională, YOU cu tine, YOU și prin ce trec alții, YOU si societatea

Chiar dacă poate uneori nu realizăm, cei din viața noastră au un impact foarte mare asupra sănătății noastre mintale, nivelului de stres pe care îl avem și modului în care percepem anumite lucruri, așa că încearcă să scapi sau să eviți acei oameni toxici, iar dacă nu știi exact cum, poate asta te va ajuta

ramas bun de la persoanele care ne fac rău

2020 a fost un an greu, dar pe mine, cel puțin, m-a ajutat să înțeleg mai bine ce oameni îmi doresc să am lângă mine și ce tipuri de persoane ar trebui să evit, pentru o viață cât mai liniștită și sănătoasă.

„Prietenii” din jurul nostru pot fi câteodată genul de oameni care ne fac rău, conștient sau nu. Au fost câteva momente în viața mea când mi-am dat seama că o anumită persoană îmi provoacă mai mult stres și mai multă frustare, decât îmi face bine. Astfel, după mult timp în care am tot încercat să fie totul bine, a trebuit, gândindu-mă la binele meu, să iau decizia de a renunța la acea prietenie.

Încă mă confrunt cu această problemă, pentru că nu îmi este ușor să renunț la oameni, oricât de toxici ar fi iei. Însă, încet-încet, sper să ajung în punctul în care mă pun pe mine mai presus de aceste probleme și să înțeleg că nu este un gest egoist să te concentrezi pe ce îți face ție bine.

Există mereu prietenii care se destramă, dar cum să ne luam rămas bun?

Cred că mulți trecem prin asta și de aceea am ales să vorbesc un pic despre aceste tipuri de oameni toxici de care ar fi bine să ne distanțăm, pentru a trăi o viață mai fericită și liniștită

  1. Persoanele care îți dăunează sănătății mintale
  • există genul acela de oameni care pur și simplu nu țin cont de tine, de valorile sau principiile tale și nici de ceea ce tu îți dorești, care îți iau toată energia și care îți ridică pur și simplu nivelul de stres. Genul acesta de „prieteni” trebuie excluși din viața ta, pentru că nu îți fac decât rău.
  1. Cei care vorbesc cu tine sau care „te caută” doar în momentul în care au nevoie de ceva de la tine
  •   fie că vorbim de lucruri materiale sau sentimentale, fie că este vorba de bani sau de o discuție despre problemele lor, ei te vor contacta sau vor fi interesați să vorbească cu tine doar în acele momente. Oamenii care știu că tu vei fi acolo.
  1. Persoanele care se comportă ca o victimă în probleme pe care ei le-au creat
  • acest gen de oameni sunt cei care nu știu să își asume, nu vor să facă asta și nici nu au de gând să recunoască vreodată că ei sunt de vină pentru ceva. De altfel, este mult mai simplu să fii victima din poveste, nu?
  1. Oamenii care aleg să se mintă constant pe ei înșiși
  • Sunt acele persoane care nu vor accepta pur și simplu adevărul și care, deși primesc mii de explicații pe o temă, ei tot nu vor să iasă din bula lor. Chiar dacă își fac rău singuri, mințindu-se, îți fac rău și ție, luandu-ți constant din energia și răbdarea pe care o ai și care ar trebui alocată spre altceva.
  1. Oamenii care se angajează mereu în drame meschine și penibile.
  • Există acele tipuri de oameni care se plictisesc și atât. Persoane care vor scandal sau câte vreo drama constant, care nu fac altceva decât să le creeze sau să facă parte din ele și care sunt efectiv prea mult. Prea mult pentru sănătatea ta mintală, pentru echilibrul tău, pentru drumul tău și pentru viitorul tău.
  1. Oamenii care îți diminuează subtil ambițiile
  • Persoanele care fac să pară că visurile și goal-urile tale în viață nu sunt tocmai cele mai bune. Fie că vorbim de o anumită meserie, de familie sau de orice lucru pentru care tu muncești și pe care îți dorești să-l ai cândva, ei nu te vor susține în adevăratul sens al cuvântului, ci poate doar superficial. Iar tu simți asta!

 

Viața nu este mereu tocmai ușoară, iar prietenii și cei din jurul tău ar trebui să fie oamenii care o fac  mai frumoasă, care sunt acolo pentru tine, indiferent de situație, care te susțin mereu și care îți ajută mental health-ul să fie in a good place, nu invers.

Sunt conștientă că nu mereu ne apropiem de cele mai bune influențe sau că se întâmplă ca persoane dragi pe care le știm de ani de zile să nu mai fie cu timpul cele pe care le voiam lângă noi, dar orice s-ar întâmpla, trebuie să învățăm cum să ne protejăm pe noi de ceea ce ne face rău și să ne înconjurăm de oameni care ne fac bine.

În plus, poți să descoperi aici mai multe tipuri de oameni toxici pe care este posibil să îi ai în viața ta.

 

 

Recommended Posts
poza concurs digitaliada
Cum va putem ajuta ?